2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Aicina uz filmas pirmizrādi par dekānu Jāni Bratuškinu (VIDEO)

Aicina uz filmas pirmizrādi par dekānu Jāni Bratuškinu (VIDEO)

Svētdien, 25.oktobrī plkst.13.00 Jēkabpils Tautas namā notiks dokumentālās filmas “Dvēseļu gans” pirmizrāde. Tā veidota kā piemiņas filma par dekānu, katoļu priesteri, Jēkabpils Goda pilsoni Jāni Bratuškinu. Filmas režisore Inga Nestere, tekstu autore Aleksandra Ugrika, video un skaņas nodrošinājums- Ģirts Spēlmanis.


J. Bratuškina mūžs un dzīves gājums ar Jēkabpili bija saistīts 32 gadus, jo no 1982.gada dekāna pamatkalpošanas vieta bija Jēkabpils Svētās Jaunavas Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīca. J. Bratuškins vadīja Svētās Mises latviešu, krievu un poļu valodā, kā arī piedalījās ekumeniskajos dažādu konfesiju kopīgajos dievkalpojumos. Dekāns apmeklēja dažādus pilsētas pasākumus un notikumus, dodot savu svētību. Viņš rūpējās par bērnu garīgo izglītošanu un apmeklēja slimnīcu, pildot arī slimnīcas kapelāna pienākumus. Par ilggadīgu kalpošanu Jēkabpilī baznīcas un sabiedrības labā dekānam piešķirts Jēkabpils Goda pilsoņa nosaukums. Jānis Bratuškins mūžībā aizgāja 2014.gada 23. februārī.

 

Mūsu atmiņās viņš palicis kā priesteris, augstāko garīgo vērtību cilvēks, kura misija bija kalpot Dievam un cilvēkiem. Šogad, 18.oktobrī J. Bratuškinam būtu apritējuši 70 gadi.

 

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

bratushkins1

Atstājiet komentāru