2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī noslēdzies literatūras festivāls  “Jānis Rainis – Zelta spainis” (FOTO)

Jēkabpilī noslēdzies literatūras festivāls “Jānis Rainis – Zelta spainis” (FOTO)

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju, Jēkabpilī Dzejas dienu laikā no 14. līdz 19. septembrim notika literatūras festivāls „Jānis Rainis – Zelta spainis”.

Festivāla laikā notika lekcijas, kurās par dažādām ar Raini un Aspaziju saistītām tēmām runāja Roalds Dobrovenskis, Zane Šiliņa, Inga Ābele, Valentīns Lukaševičs un Jānis Rokpelnis. Mūsdienu autoru dzejas lasījumos dzirdējām Guntaru Godiņu, Sintiju Kampāni, Arvi Vigulu, Jāni Rokpelni un Rutu Štelmaheri kā arī dziesminiekus Mareku Sarnovski un Eliju Kapicku.

Pilsētas centrā tika atklāts Raiņa un Aspazijas soliņš, pie kura visu nedēļu skanēja abu literātu darbi. Abu autoru daiļradi visas nedēļas garumā varēja dzirdēt arī pilsētas maršruta autobusos.

Vairākos kino seansos demonstrēja animācijas filmas, projekta #domasspēks īsfilmas, un dokumentālās filmas. Notika arī nu jau tradicionālā akcija “Sirds uz trotuāra”, kuras laikā Jēkabpils skolu audzēkņi ar krītu uz pilsētas laukumiem un trotuāriem rakstīja Raiņa un Aspazijas dzeju.

Celtnieku ielas mikrorajonā notika brīvais mikrofons, bet Raiņa ielā – sporta stafetes.

Līdz septembra beigām Jēkabpils pilsētas bibliotēkā apskatāma izstāde „Aiz sidraba plīvura - Aspazija”, kurā apkopoti materiāli no bibliotēkas fonda, muzeju materiāli, interneta resursi, publikāciju materiāli un arhīva materiāli.

Festivāls notika ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Atstājiet komentāru