2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Svētā Miķeļa ev. lut. baznīcā labdarības koncertā Rīgas Gospelkoris

Jēkabpils Svētā Miķeļa ev. lut. baznīcā labdarības koncertā Rīgas Gospelkoris

13. septembrī plkst. 18.00 aicinām apmeklēt Rīgas Gospelkora koncertu Svētā Miļeķa ev. lut. baznīcā. Ieeja koncertā par ziedojumiem Jēkabpils Svētā Miķeļa ev. lut. baznīcas atjaunošanai.

Rīgas Gospelkoris ir starpkonfesionāls gospelkoris. Gospelkoris dibināts 2003. gadā un aktīvi koncertē Latvijā, kā arī ārzemēs (Vācijā, Norvēģijā, Kiprā, ASV). Tā vadītājs ir Jānis Maslovskis, savukārt dibinātāja - Railī Orrava. Kora misija ir caur mūziku pasludināt Bībeles svarīgāko vēsti - evaņģēliju (angļu val. - 'gospel') savā valstī un ārpus tās robežām visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai tautības.

Rīgas Gospelkoris veido kopīgus projektus ar amerikāņu un britu gospel zvaigznēm. Viens no projektiem ir gospel mūzikas festivāls "Sing Gospel Latvia", kas trīs gadus (2007., 2008. un 2012. g.) veiksmīgi norisinājās Rīgā. Galvenie viesi tajā - mūziķi Walter Owens, Terry Moore un Malcolm Williams no Čikāgas, ASV, kā arī Karen Gibson no Lielbritānijas.

Rīgas Gospelkora DVD "Silver & Gold" tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā "Labākais koncertieraksta video 2011". Savukārt 2014. gada vasarā, Pasaules koru olimpiādē, Rīgas Gospelkoris „Gospel” mūzikas čempionu kategorijā izcīnīja zelta medaļu.

 

Atstājiet komentāru