2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Veltījums Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejas atceres dienai – „Mums atkal spārnos celties”

Veltījums Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejas atceres dienai – „Mums atkal spārnos celties”

Krustpils Kultūras namā18. septembrī plkst. 18.00 ieskanēsies koncerts „Mums atkal spārnos pacelties” – brīnumains veltījums Aspazijai un Rainim. Tajā dzirdēsim rakstnieku Aspazijas un Raiņa dzeju un komponistu J. Lūsēna, M. Lasmaņa un R. Paula dziesmas. Koncertā piedalās soliste Inguna Kalniņa, aktrise Anita Grūbe un komponists, pianists Māris Lasmanis.

Aspazijas un Raiņa mīlestība – kā dvēseles ceļojums sadegt un spīdēt, lai nonāktu līdz apziņai, ka mīlestība panes visu un iztur visu. Mīlestība – kā radošais spēks, lai dzīvi nīstu. Ko saka Aspazija? – Es mīlu Tevi, kā māte sāpju bērnu! Ar Tevi līdzās es topu un augu. Es jūtu. Ir vērts ar Tevi ciest. Ir vērts!

Raiņa un Aspazijas dzeja ļauj atrast sevi. Bērnības saulainais stūrītis, sapņi, ideāli. Dzejnieku ceļš, kas paslēpts klusuma, izmisuma, atšķirtības, vientulības valstībā, bezgalīgā mīlestībā, kas ir mūžīga aiz laika. Tas ir ceļš uz jaunu izzināšanu, lai nepazustu ikdienas putekļos.

Koncerta klausītājiem „spārnos pacelties” ļaus trīs izcilas personības. Inguna Kalniņa – skanīgas balss īpašniece, kura ir iepriecinājusi klausītājus gan uz Latvijas skatuvēm, gan ārpus dzimtenes robežām, arī televīzijā. Anita Grūbe – ilggadēja Dailes teātra aktrise, kas filmējusies daudzās filmās. Māris Lasmanis – komponists un pianists, kura latviskā mūzikas garša aizrauj ne vienu vien.

 

 

Atstājiet komentāru