2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Šodien Jēkabpilī atklās Raiņa un Aspazijas soliņu

Šodien Jēkabpilī atklās Raiņa un Aspazijas soliņu

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileju, Jēkabpilī Dzejas dienu laikā no 14. līdz 19. septembrim notiks literatūras festivāls „Jānis Rainis – Zelta spainis”. Festivāla laikā Vecpilsētas laukumā atklās Raiņa un Aspazijas soliņu.

Pirmdien, 14. septembrī pulksten 14:00 Vecpilsētas laukumā pie Jēkabpils pilsētas bibliotēkas atklās interaktīvu Raiņa un Aspazijas soliņu. Līdz pat sestdienai, 19. septembrim šeit skanēs Raiņa un Aspazijas dzeja, dramaturģija, vēstules un dienasgrāmatas.

Soliņš tapis sadarbībā ar Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamentu. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Komentāri (0-3/3)

  • Vispār
    02.07.2018 18:25
    Un kas TĀĀĀDS ir taja nosaukumā?
    Vai Rainis bija svētais? Nē! Viņš dzejoja un ar atskaņām. Iesaku noskatīties Jānis un Elza mīlasstāstu. Tur dažiem labiem "pareizajiem" būs ne tadas vien atklāsmes par Jāni Pliekšanu, pirmkārt, jau tas vien, ka viņš bija tikai un vienīgi cilvēks ar savām vājībām..
  • jekabpiliete
    02.07.2018 18:25
    Man arī nepatīk nosaukums. Lai arī ka cilvēki VĒLĒTOS izrādīties cienoši un izglītoti, lai piesaistītu jauniešus, tas nav tas veids. Bet par soliņu - jauki, tomēr veicot novērojumus, var secināt, ka diemžēl uz soliņiem pilsētā pārsvarā sēž zemākā grādīgā slāņa cilveki, par ko man ir ļoti skumīgi.
    Celsim mūsu pilsētas kultūras līmeni kopā.
  • sesks
    02.07.2018 18:25
    Lielāku necieņu Rainim kā festivāla nosaukums laikam kultūras pārvalde nevarēja izdomāt. Kauns un negods!

Atstājiet komentāru