2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Trīs Jēkabpils pedagoģēm piešķirta Svētku skolotāju stipendija

Trīs Jēkabpils pedagoģēm piešķirta Svētku skolotāju stipendija

Trīs Jēkabpils pedagoģes – Aija Rūliete, Sandra Bondare un Skaidrīte Pugača – saņems XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lieldrauga “Swedbank” Svētku skolotāju stipendiju.


Stipendiju ieguvējus noteica valsts izglītības satura centra un “Swedbank” izvirzītu pārstāvju žūrija. Savukārt Svētku skolotāju stipendiju saņēmēju skaitu katrā Latvijas reģionānoteica “Swedbank” klienti, veicot karšu maksājumus katrā no reģioniem laika posmā no 2015.gada 1.maija līdz 31.jūlijam.


Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa sarunā ar Radio1.lv un sveicot pedagogus ar gūto panākumu, atzīmēja, ka trīs stipendiāti Jēkabpilī, licina par mūsu pilsētas pedagogu radošumu un pedagogu lielo ieguldījumu Dziesmu un deju tradīciju tālāknodošanā nākamajām paaudzēm.


Jau ziņots, lai godinātu skolotājus, kuri ieguldījuši darbu Dziesmu un deju svētku priekšnesumu un gaisotnes veidošanā, tika izsludināta pieteikšanās “Swedbank” “Svētku skolotāju stipendijām” 500 eiro apmērā.


Stipendijas saņems 50 bērnu un jauniešu tautas mākslas kolektīvu – koru, tautas deju kolektīvu, folkloras kopu, koklētāju ansambļu, pūtēju orķestru u.c. – vadītāji, kuri jebkad bijuši vai joprojām ir iesaistīti Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kustībā.

Atstājiet komentāru