2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Svētā Miķeļa ev.lut.baznīcā aicina labdarības koncerti

Jēkabpils Svētā Miķeļa ev.lut.baznīcā aicina labdarības koncerti

Septembrī Jēkabpils Svētā Miķeļa ev. lut. baznīcā notiks divi labdarības koncerti
Septembra mēnesī Jēkabpils Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks divi labdarības koncerti, ko sniegs Rīgas Gospelkoris un aktrise Dita Lūriņa.
13. septembrī plkst. 18:00 aicinām apmeklēt Rīgas Gospelkora koncertu. Rīgas Gospelkoris ir starpkonfesionāls gospelkoris. Tā vadītājs ir Jānis Maslovskis, savukārt dibinātāja Railī Orrava. Gospelkoris dibināts 2003. gadā un aktīvi koncertē Latvijā, kā arī ārzemēs (Vācijā, Norvēģijā, Kiprā, ASV). Kora misija ir caur mūziku pasludināt Bībeles svarīgāko vēsti - evaņģēliju (angļu val. - 'gospel') savā valstī un ārpus tās robežām visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai tautības.
Rīgas Gospelkoris veido arī kopīgus projektus ar amerikāņu un britu gospel zvaigznēm, no kuriem viens ir gospel mūzikas festivāls "Sing Gospel Latvia", kas trīs gadus (2007., 2008. un 2012. g.) veiksmīgi norisinājās Rīgā un kurā kā galvenie viesi piedalījās mūziķi Walter Owens, Terry Moore un Malcolm Williams no Čikāgas, ASV, kā arī Karen Gibson no Lielbritānijas.
Rīgas Gospelkora DVD "Silver & Gold" tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā "Labākais koncertieraksta video 2011". Savukārt 2014. gada vasarā, Pasaules koru olimpiādē, Rīgas Gospelkoris „Gospel” mūzikas čempionu kategorijā izcīnīja zelta medaļu.
26. septembrī ar programmu „Dziesmas par brīnumiem” uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa. Koncerta sākums plkst. 18:00
Abos koncertos ieeja par ziedojumiem Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. baznīcas atjaunošanai.

Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. baznīcas
projekta menedžere
Santa Ancīte

Atstājiet komentāru