2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

FOTO: Noskaidroti Jēkabpils labākie kaimiņi

FOTO: Noskaidroti Jēkabpils labākie kaimiņi

Akcijas „Mans labais kaimiņš”
1)Nominācijas „Labākais kaimiņš” ieguvējs Dzintars Audrinš
2)Nominācijas „Labākais kaimiņš” ieguvējs Edgars Dobelis

3)Nominācijas „Labākie kaimiņi” ieguvēji Ilze un Sergejs Gadeviči
4)Nominācijas „Labākie kaimiņi” ieguvēji Aivars un Valija Galdiņi

5)Nominācijas „Labākā kaimiņiene” ieguvēja Aloida Kursīte
6)Nominācijas „Labākā kaimiņiene” ieguvēja Velta Mikanovska
7)Nominācijas „Labākā kaimiņiene” ieguvēja Zenta Vinogradova

Dzintars Audriņš (pieteica Sandris Paslausks)

Dzintars Audriņš ir ne tikai vislabākais kaimiņš, bet arī ļoti labs draugs.
Viņš ir dzīvības glābējs vārda vistiešākajā nozīmē- ziemā pamanījis, ka ir aizdedzies skurstenis, paziņoja mums par to, tādejādi novēršot iespējamo kaitējumu gan mājai, gan tās iemītniekiem.
Viņš nekad neatsaka, ja lūdz palīdzību, bet vēl vairāk- nereti pats piesakās palīdzēt un ierosina padarīt kādu darbu. Vienmēr ir bijis atsaucīgs pat uz „vissmagākajiem” darbiem, piemēram, sīpolu griešanu gatavojot salātus svinībām, vislabāk un viskārtīgāk sagriežot tos.
Rudenī Dzintars vienmēr cienā kaimiņus ar saviem saldajiem āboliem.
Ar viņu ir patīkami sarunāties, viņš ir informēts par aktualitātēm pilsētā un valstī.

Edgars Dobelis (pieteica Lolita Bērziņa)
Edgars Dobelis ir vislabākais kaimiņš, jo vienmēr atceras vārda un dzimšanas dienā. Pacienā kaimiņus ar meža gaļas desām, pieskata māju, kad kaimiņi ir ceļojumā un uzaicina uz pirti. Izpalīdz ar zāles pļāvēju, kad kādam kaimiņam tas nepieciešams. Sniedz prātīgus padomus. Kaimiņi priecājas par viņa un sievas Ivetas labo sirdi, atsaucību un izpalīdzību.

Ilze un Sergejs Gadeviči (pieteica Ilona Švābe)
Ilze un Sergejs ir atsaucīgi, izpalīdzīgi un ļoti draudzīgi kaimiņi. Satiekoties viņiem vienmēr ir smaids sejā un labi vārdi, ko pateikt, lai cik smaga būtu bijusi diena. Neskatoties uz aizņemtību, vienmēr apstāsies un aprunāsies ar gados vecākiem kaimiņiem, un neliegs savu palīdzību tiem.

Aivars un Valija Galdiņi (pieteica Liliāna Lamba)
Aivars un Valija Galdiņi mums ir īpaši kaimiņi. Viņi ir apveltīti ar labu humora izjūtu, lieli anekdošu stāstītāji, līdz ar to šī humora dzirksts ap mums valda arī ikdienā. Aivars un Valija mīl gan mājdzīvniekus, gan meža iemītniekus - ezīšus, kuri zina, ka šajās mājās gaida svaiga piena bļodiņa. Viņi sarunājas arī ar putniem, īpaši Aivars, jo viņš zinot vārnu valodu. Aivars un Valija domā par savu un kaimiņu veselību, rādot piemēru, kā norūdīties, staigājot pa sniegu basām kājām. Viņi ir azartiski sēņotāji un zina labas baraviku vietas, kuras parāda arī kaimiņiem.

Aloida Kursīte (pieteica Sanita Fjodorova)
Mīļi tiek saukta par Kursīš tanti. Kursīš tante vienmēr apjautāsies – kā iet darbā, kā „mašīnīte” ripo, dalīsies savos piedzīvojumos dārzā un mežā. Paldies par garšīgajām ceptajām saulsardzenēm!
Ir jāredz, cik Kursīštante ir skaista savā tautas tērpā, kad dodas uz Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcu!
Viņai vienmēr var uzticēt dzīvokļa atslēgas, kad jādodas tuvākā vai tālākā braucienā. Puķes tiek aplaistītas, zivtiņas pabarotas, krāsns izkurināta.

Velta Mikanovska (pieteica Ošu ģimene)
Viņa ir trīs vienā – gan mājas sargs, gan pārvaldnieks, gan ziņnesis. Velta pieskata mājas ieeju, kopj puķes, palīdz sētniecei uzkopšanas darbos, uzmana namu pārvaldes meistarus. Jaunākajās ziņās pat laikraksts „Brīvā Daugava” operativitātē netiek līdzi Veltiņai! Lai gan Veltas veselība nav nekāda dižā, viņa ir paraugs, kā nepadoties, būt aktīvai un rosīgai, nežēloties, bet darboties un darīt labus darbus!

Zenta Vinogradova (pieteica Iveta Gureviča)
Zentiņa ir mājas labais gariņš. Var tikai apbrīnot viņas enerģiju un vēlmi dzīvot sakoptā vidē. Jau daudzus gadus Zenta cenšas, lai mūsu mājas ieeja „ziedētu”. Zenta izstaro gaišumu un labestību. Atgriežoties mājās, lai cik smaga diena būtu bijusi, ja izdodas satikt Zentiņu, rosāmies pagalmā, vai, vienkārši sēžot uz soliņa, pietiek tikai sasveicināties un nogurums ir pazudis.

 

Ieva Rožlapa
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde

 

 

Komentāri (0-1/1)

  • Santa
    02.07.2018 18:25
    Jauka nominācija :)

Atstājiet komentāru