2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Iespēja studēt Novikontas Jūras koledžā

Iespēja studēt Novikontas Jūras koledžā

Jēkabpils pilsētas dome sadarbībā ar Novikontas Jūras koledžu izsludina reģionālas nozīmes sociālu projektu. Pateicoties šim projektam Jēkabpils un tuvākās apkārtnes jauniešiem, tiek sniegta iespēja uzsākt jūrnieka gaitas bezmaksas un jauniešiem no dažāda materiāla stāvokļa ģimenēm iegūt vienlīdzīgas iespējas kvalitatīvā izglītībā.

Jūrnieka profesija atšķiras ar savu stabilitāti darba tirgū, un to neietekmē ekonomiskās krīzes, kā arī ar pastāvīgu pieprasījumu pēc augsti kvalificētiem jūras virsniekiem. Jaunākā virsnieka alga, kas ir koledžas absolvents, sastāda 7 reizes Latvijas vidējās algas apmēru. Kapteiņa alga ir 30 reizes lielāka. Zīmīgi, ka pasaulē ļoti ciena Latvijas jūrniekus, piemēram, tie ir pasaules tankkuģu flotes virsnieku elitē.

Jūrnieka profesija atšķiras ne tikai ar augstu atalgojumu un stabilitāti, bet arī tā ir vienreizēja iespēja apceļot pasauli, iepazīt citu tautu kultūru, nepametot savu dzimteni un dzimto pilsētu paralēli paaugstinot pilsētas labklājību.

Jūrnieka profesijas iegūšana atšķiras no citām profesijām ar diezgan strauju karjeras izaugsmi, lai kļūtu par kapteini nepieciešami 10 mācību gadi, kurus var apvienot ar darbu jūrā, tādējādi 30 gados iespējams saņemt neiedomājamu darba algu materiāli, nodrošinot sevi un savus tuviniekus.

Novikontas Jūras koledža vēlas visiem jauniešiem neskatoties uz ģimenes materiālo stāvokli sniegt vienlīdzīgas izglītības iespējas. Šobrīd Latvijā ir 13 000 aktīvu jūrnieku. 55 % jūrnieku nāk no Rīgas un Kurzemes, kur informācija par jūrniecības karjeru ir diezgan pieejama. Savukārt jaunieši no Latgales un Vidzemes ir mazāk informēti par jūrniecības nozares perspektīvām, tādēļ Novikontas Jūras koledža sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas domi vēlas piedāvāt sociālu projektu, apgūstot pirmo posmu Jēkabpilī. Visas izmaksas saistībā ar 10 nedēļu apmācību sedz Novikontas Jūras koledža un Jēkabpils pilsētas dome. Nodarbības notiks Jēkabpils 2. vidusskolas telpās. Apmācību laikā jaunieši iegūs visas nepieciešamās pamatzināšanas un prasmes, lai izmēģinātu savas spējas Novikontas Jūras koledžas nodrošinātā jūras praksē, kas būs vismaz 2 mēnešu apmaksāta prakse (katru mēnesi saņemot darba algu 300-500 USD). Pēc 10 nedēļu apmācības un Novikontas Jūras koledžas nodrošinātās prakses jaunais speciālists iegūst starptautisku diplomu, kas garantēs turpmāko nodarbinātību.

Uz šo reģionālas nozīmes sociālu projektu aicinām pieteikties jauniešus ar vidējo izglītību, lai gūtu iespēju kļūt par daļu no pasaules jūras industrijas un izmantot unikālu iespēju uzsākot jūras karjeru BEZMAKSAS.

Par projektu atbildīgā persona Novikontas Jūras koledžā - administratīvās nodaļas koordinatore Sandra Ozola. Papildus informācija un iepriekšēja pierakstīšanās uz interviju pa tālruni: 26868500 vai pa e-pastu: so@novikontas.lv

 

Novikontas Jūras koledža:

 

Novikontas Jūras koledža tika dibināta 2011.gadā. Tagad Novikontas Jūras koledža ir viena no lielākajiem un modernākajiem jūrniecības mācību iestādēm Eiropā un lielākā jūras mācību iestāde Baltijā.

Novikontas Jūras koledža piedāvā divas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas:

 

  • “Jūras transports” – piešķiramā kvalifikācija Kuģa vadītājs (programmas kods 41840)

  • “Kuģa mehāniķis” – piešķiramā kvalifikācija Kuģa mehāniķis (programmas kods 41525)

 

Jau 2014. gadā tika saņemta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas beztermiņa akreditācija.

Mūsu panākumu atslēga, slēpjas attieksmē pret mūsu studentiem, kas ir mūsu klienti un kurus mēs cienām un iedvešam viņos labākās jūras prasmes un tradīcijas.

 

Atstājiet komentāru