2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Lielajā Jēkabpils gadatirgū piedalīsies arī pārstāvji no Ukrainas

Lielajā Jēkabpils gadatirgū piedalīsies arī pārstāvji no Ukrainas

Šonedēļ Jēkabpilī viesosies radošie kolektīvi, mūziķi un mākslinieki no Ļvovas. Nelielā priekšnesumā uz skatuves viņi kāps IX Starptautiskajā tautas mūzikas festivālā “Lustes Jēkabpilī”, kas notiks piektdien, 10.jūlijā “Sēļu sētā”, bet sestdien, 11.jūlijā Lielajā amatnieku gadatirgū Vecpilsētas laukumā būs baudāma plaša Ukrainas mākslinieku piedāvātā programma.

Gadatirgū redzēsim ukraiņu tautas dejas bērnu deju ansambļa “Kviti Ukraini” (“Ukrainas Ziedi”) izpildījumā. Kolektīvā ir 29 bērni vecumā no 8 līdz 13 gadiem.

Ukraiņu tautas melodijas izpildīs Ļvovas Nacionālā akadēmiskās operas un baleta teātra soliste Veronika Kolomiščeva. Viņa ir vairāku starptautisku konkursu laureāte un Ļvovā dzied kopš 2005.gada.

Darbosies arī “Ukrainas sētiņa”. Šeit notiks stikla apgleznošanas radošā darbnīca mākslinieces Gaļinas Jakubišinas vadībā. Māksliniece Ļvovā vada studiju “Glezna uz stikla”. Studijā darbojas bērni un jaunieši; viņi aktīvi piedalās festivālos, konkursos un mākslas pasākumos Ukrainā un ārvalstīs.

Atstājiet komentāru