2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils pamatskolas 5.c klase kļūst par lasošo klasi

Jēkabpils pamatskolas 5.c klase kļūst par lasošo klasi

Piektdien Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā notika Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) pasniegšanas pasākums, informē Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste.

 

Šogad LALIGABA ietvaros sadarbībā ar uzņēmumu „Pure Chocolate ” un Šokolādes muzeju izsludināja arī lasošo klašu konkursu 4.–5. klašu skolēniem, kas vainagojās ar trīs klašu-uzvarētāju iesaisti oriģinālliteratūras bērniem izvērtēšanā.

 

Konkursā uzvarēja un par lasošajām klasēm kļuva Jēkabpils pamatskolas 5.c klase, Valkas pamatskolas 5.d klase un Blīdenes pamatskolas 4. klase.

 

Lasošās klases ciemojās Pūres Šokolādes muzejā, kā arī tikās ar rakstniekiem Ievu Melgalvi un Māri Runguli. Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā grāmatu mākslinieces Elīnas Brasliņas darbnīcā bērniem bija iespēja iejusties grāmatu ilustrētāju lomā un apgūt digitālas zīmēšanas prasmes.

 

Lasošo klašu darbu organizēja literatūrkritiķe Anda Baklāne. Pasākumā tika izteikta atzinība LALIGABA lasošo klašu favorītiem – dzejoļu grāmatas „Oliņš Boliņš sēž uz soliņa” autorei Ievai Samauskai, kā arī romāna „ Bulta, Zvaigzne un Laī” autorei Ievai Melgalvei.

Atstājiet komentāru