2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Koncertā krievu romances un populāras kino dziesmas

Koncertā krievu romances un populāras kino dziesmas

Krievu romances ir viena no Krievu kultūras pērlēm, dvēseles atspulgs. Krustpils Kultūras namā Viktors Kozlitins ar savu soloprogrammu viesosies 30.aprīlī plkst. 19.00.

 

Viktora Kozlitina spēcīgā balss skan ģitāras pavadījumā. Skaistākās no senajām Krievu romancēm apbur ar savu melodisko temperamentu, skumjām un prieku. Savukārt ar savu atpazīstamību un kaislību uz pārējo romanču fona īpaši izceļas romance „Oči čornije” no Fjodora Šaļapina repertuāra.

 

Viktors Kozlitins dzied kopš agras bērnības. Viņš pats saka: „Uz skatuves es jūtos ļoti brīvi un dziedāšana vienmēr man ir sagādājusi milzīgu gandarījumu”. Viktors ar prieku atceras savu pirmo uzstāšanās 6 gadu vecumā, kas notika Korkino pilsētas Kultūras Namā. 1976. gadā liktenis Viktoru aizveda uz Liepāju, kur, dienot armijā, 3 gadus spēlēja saksofonu armijas orķestrī. Pēc armijas Viktors pabeidza V. Zilpaušas vokālo klasi J. Mediņa mūzikas skolā un septiņus gadus dziedāja Latvijas Nacionālās operas korī. Pirmie solo koncerti notika 90. gados Vācijā. Tad arī izveidojās krievu romanču un tautas dziesmu programmas.

 

Atstājiet komentāru