2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils skolās nesūdzas par skandalozo lietuviešu ēdināšanas uzņēmumu SIA “Kretingos Maistas”

Jēkabpils skolās nesūdzas par skandalozo lietuviešu ēdināšanas uzņēmumu SIA “Kretingos Maistas”

Lietuvas uzņēmums «Kretingos maistas», kas ēdina bērnus 24 Latvijas izglītības iestādēs, tajā skaitā arī Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils pamatskolā, pusdienu pagatavošanai izmantojis bojātus dārzeņus, sāli un garšas pastiprinātājus saturošas garšvielas, gaļas ēdienu gatavošanai lietota galvenokārt saldēta vistas gaļa, 12. aprīlī vēstīja Latvijas televīzijas raidījums «de facto».

 

Šī iemesla dēļ, piemēram, Siguldas novada pašvaldība šonedēļ lauza līgumu ar lietuviešu ēdināšanas uzņēmumu SIA “Kretingos maistas” un izteica aizrādījumu skolu direktoriem.

 

Pārbaudes laikā skolu ēdnīcās tika konstatēti vairāki pārkāpumi, piemēram, ēdienkarte atšķīrās no tās, kāda ir saskaņota ar skolas medmāsu, ēdieni nenodrošināja skolēnu vecumam atbilstošu ēdienreizes uzturvērtību un personāls neievēroja atsevišķas noteiktās higiēnas prasības.

 

Kopumā šajā mācību gadā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori veikuši 53 pārbaudes «Kretingos maistas» ēdnīcās. Vairāk nekā 75% jeb 40 gadījumos konstatēti pārkāpumi, turklāt atklājies, ka vienu un to pašu ēdienu pasniedz divreiz, ja viens skolēns atstāj porciju neapēstu to pārliek uz cita šķīvja nākamajam.

 

Lai noskaidrotu, kāda ir situācija ar bērnu ēdināšanu Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils pamatskolā, kur šo pakalpojumu nodrošina SIA “Kretingos maistas”, sazinājāmies ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības nodaļas vadītāju Līgu Kļaviņu.

 

“Ar SIA "Kretingos maistas" Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir noslēgusi līgumu par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Jēkabpils 2.vidusskolai, Jaunā iela 44, Jēkabpils, LV-5201 un Jēkabpils pamatskolai Rīgas ielā 200a, Jēkabpils, LV- 5202. Visas piegādātāja saistības tiek izpildītas atbilstoši līguma noteikumiem, t.i., nav termiņu nokavējuma, tiek nodrošināts apjoma un kvalitātes preces, nav pretenziju no pakalpojuma saņēmējiem (skolēniem un viņu vecākiem).

 

Pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu „BIOR” Diagnostikas centru par kaloritātes pārbaužu veikšanu un produkcijas kvalitātes pārbaudēm 2x gadā. Līdz šim SIA Kretingos Maistas gatavotās produkcijas pārbaudēs saņemtie rezultāti ir bijuši atbilstoši līguma noteikumiem.”

 

Līgas Kļaviņas sniegtā atbilde portālam Radio1.lv liecina, ka Jēkabpils mācību iestādēs par skandalozā uzņēmuma SIA “Kretingos maistas” pakalpojumiem nesūdzas.

Komentāri (0-2/2)

  • B
    02.07.2018 18:23
    Tad ēdnīcas vadītājs un darbinieks var palikt bez darba, jo Kretingos maistas viņus algo...
  • A
    02.07.2018 18:23
    Viss jau atkarīgs no personala. Ja ednīcas vadītājs nepieņem bojātus produktus un ja darbinieks izdalē nekrāmē iepriekšējo kotleti uz šķīvja, tad viss OK

Atstājiet komentāru