2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Iznāk mūziķes Santas Kasparsones jaunais albums

Iznāk mūziķes Santas Kasparsones jaunais albums

Pēc vairāku gadu pārtraukuma klajā nāk Latvijā labi pazīstamās un mīlētās mūziķes Santas Kasparsones jaunais albums – „Sameklē mani”.

 

Tas ir jau trešais viņas daiļradē. 13 albumā iekļautās dziesmas ir par nelaimīgu mīlestību, vientulību, draudzību un daudz ko citu, kas šajā dzīvē ir ļoti svarīgs. Santa atzīst, ka raksta to, ko pati gribētu lasīt – dažreiz smeldzoši līdz asarām, kad sāp, kad tevi nesaprot... Taču tādas dziesmas ir vajadzīgas, tās var palīdzēt saprast sevi un citus, kaut ko pamainīt – kaut vai izraudāties vai pasmaidīt.

 

– Es nepersonificēju, es stāstu stāstus. Ar katru dziesmu saistās kāds cilvēks, kuram jāpasaka paldies. Ne vienmēr to viegli uzrakstīt vārdos, bieži savas domas un izjūtas ir grūti noformulēt, gadās kā zibens iesper kokā un tas aizdegas... Tad rodas vārdi. Dažreiz pati brīnos, ka tos esmu uzrakstījusi es. Tāpat ir ar mūzikas komponēšanu, ja uzreiz nesanāk, tad nekā – atzīst mūziķe. Grūtāk esot rakstīt melodijas ar svešiem tekstiem, nevar jau īsti zināt, ko autors ar pateikto ir domājis, jo katrs dzejā atrod to, kas viņam vajadzīgs visvairāk, to, ko pats nav spējis noformulēt.

 

Albumā ir vairāki pārsteigumi – viens no tiem – duets ar Ēriku Gruzniņu. Pēc apmēram desmit gadu pārtraukuma iedziedāta kopēja dziesma – „Mīlas zieds”. Tā vairākus gadus bija pazudusi, līdz tika atrasta, bet tad Santa sapratusi, ka viena to nespēj izpildīt tā, lai izskanētu klausītājiem paredzētais vēstījums, tādēļ tā skan duetā ar Ēriku, kas vienmēr bijis labs skatuves partneris.

 

Albuma dziesmas tapušas sadarbībā ar Gitu Muižnieci, Hariju Joniškānu, Raimondu Grozu. Labam garastāvoklim un atgādinājumam, ka nekad nedrīkst aizmirst savus draugus un visus, kas jums vēl tikai labu, skan dziesma „Sakuras stāsti”, kuras mūzikas autors ir komponists un producents Gaitis Lazdāns, dziesmas vārdus uzrakstījis Aleksandrs Kalniņš.

 

Albuma prezentācijas koncerts Jēkabpils tautas namā notiks 3. maijā, pulksten 14. Jauno albumu un tā prezentācijas koncertus piedāvā izdevums „Vērtīgs”. Jau zināms, ka koncerti notiks Preiļos 31. maijā, Līvānos – 7. jūnijā, kā arī Koknesē, Madonā, Aizkrauklē un citur.

 

Sagatavoja Aleksandrs Kalniņš

29296645

Komentāri (0-1/1)

  • Kristiāns
    02.07.2018 18:22
    Kad jau šis albums būs visos mūzikas veikalos?

Atstājiet komentāru