2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Kādi Lieldienu pasākumi notiek šodien un rīt?

Kādi Lieldienu pasākumi notiek šodien un rīt?

Šodien svinam Lieldienas. Visā Latvijā notiek dažādi pasākumi. Kurp doties svinēt Lieldienas doties Jēkabpilī, Aizkrauklē un Līvānu novadā?

Šodien pulksten 12.00 Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” Lieldienu pasākums ar folkloras kopu piedalīšanos, šūpošanos, rotaļām un olu krāsošanu.

Rītdien, 6.aprīlī pl.14:00 Jēkabpils Tautas namā notiks Lieldienu pēcpusdiena senioriem.

Savukārt šodien, pulksten 18 Dignājas pamatskolā notiks “Lieldienu jampadracis” kopā ar amatierkolektīviem, pēc pasākuma būs groziņballe kopā ar “Aīdu un Jāni”;

Pulksten 19 Leimaņu tautas namā būs koncerts “Lecam, dejam Lieldienās” – kopā ar Madonas, Vecumnieku un Jēkabpils novada pašdarbniekiem.

Dunavā šodien pulksten 22 aicināti uz Lieldienu balli.

Savukārt, rītdien, 6.aprīlī pl.13:00 pie Rubeņu kultūras nama (sliktos laika apstākļos kultūras namā) notiks Lieldienu pasākums “Kā Garausis olas dēja”.

Šodien, 5.aprīlī plkst.15.00 Līvānu novada Kultūras centrā Lieldienu sarīkojums ģimenēm. Pirms koncerta pavasari ar atpazīstamām melodijām ieskandinās Līvānu novada Kultūras centra pūtēju orķestris ar 20 minūšu garu programmu. Savukārt koncertā piedalīsies Līvānu novada mākslinieciskie kolektīvi, kas izdzīvos pavasara dabas rituālus.

Pulksten 16.30 ģimenēm un ikvienam interesentam būs iespēja iet rotaļās ar folkoloras kopām„Ceiruleits”, un „Turki” un citas tradicionālas svētku izdarības kopā ar saimnieku un saimnieci pie Līvānu novada KC. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā sarīkojums tiks pārcelts uz kultūras centra iekštelpām.
Dažādi Lieldienu pasākumi notiks arī Rožupes, Jersikas, Rudzātu, Turku tautas namos.

Aizkraulieši Lieldienas ar latviskām tradīcijām svinēs muzejā “Kalna ziedi”. Savukārt izstāžu namā būs apskatāma mākslinieces Viktorijas Bitinaites, no Lietuvas, dekoru izstāde "Dzīvības koks".

Atstājiet komentāru