2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Mākslas studijai „Slieksnis” izstāde

Mākslas studijai „Slieksnis” izstāde

Ceturtdien, 2.aprīlī plkst.18.00 Jēkabpils tautas nama Baltajā zālē atklās mākslas studijas „Slieksnis” izstādi „Vienkāršā tagadne”. Izstāde būs apskatāma līdz 30.aprīlim.

 

Mākslas studija „Slieksnis” darbojas kopš 2001. gada, šī ir desmitā studijas izstāde. Tajā piedalās Dina Lukstiņa, Mētra Štelmahere, Solvita Cīrule, Vēsma Lukstiņa, Jurijs Tatarkins, Arta Lindmane, Ruta Štelmahere, Ina Gelecka, Sintija Kampāne, Ineta Dzirkale. Izstādē skatāmi gleznojumi, darbi autortehnikā un keramika.

 

Studijas dalībnieki par „Vienkāršo tagadni” saka: „Es esmu – tu esi – viņš, viņa ir – mēs esam – jūs esat – viņi, viņas ir. Es dzīvoju – tu dzīvo – viņš, viņa dzīvo – mēs dzīvojam – jūs dzīvojat – viņi, viņas dzīvo. Laiks ir nemitīga kustība, patiesībā jau tagadnes praktiski nav. Ar savu izstādi vēlamies atgādināt sev pašiem un mūsu skatītājiem, ka nozīmīgākais brīdis mūsu dzīvē ir ŠIS MIRKLIS. Tajā mēs izdzīvojam sev dotās dienas – darām ikdienas darbus, runājam un klusējam, guļam un strādājam, atpūšamies un domājam, rūpējamies un priecājamies. Šis ir īstais laiks, lai kādu satiktu, iedrošinātu, atzītos mīlestībā, kādam pateiktos un piedotu. Šis ir īstais laiks uzņemties atbildību un izdarīt darbu pēc labākās sirdsapziņas. Cita laika var nebūt. Šis ir mums dāvātais laiks, kad priecāties. Īstā dzīve notiek tagad.”

Atstājiet komentāru