2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Agrobiznesa koledža gūst panākumus konkursā “Jaunais finanšu eksperts 2015” (FOTO)

Jēkabpils Agrobiznesa koledža gūst panākumus konkursā “Jaunais finanšu eksperts 2015” (FOTO)

Swedbank Privātpersonu finanšu institūta organizētajā finanšu izglītības konkursā “Jaunais finanšu eksperts 2015” piedalījās un godalgoto trešo vietu ar 200 eiro naudas balvu ieguva skolēni no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas.

 

„Šogad konkursam pieteicās 36 komandas no visas Latvijas, un pētījuma ietvaros tika aptaujāti vairāk nekā 3200 jaunieši par finanšu drošību e-vidē. Tādējādi mēs ceram, ka jautājums, kā labāk aizsargāt savu naudu virtuālajā vidē, kļuva aktuāls ne tikai pašiem konkursantiem un viņu ģimenēm, bet arī tiem, kuri tika uzrunāti pētījuma laikā,” uzsver Swedbank Privātpersonu finanšu institūta vadītāja Evita Jansone.

 

Konkursu “Jaunais finanšu eksperts” jau piekto gadu organizēja Swedbank Privātpersonu finanšu institūts, turpinot mērķtiecīgu skolu mācību programmas saturisku bagātināšanu un ārpusstundu nodarbību piedāvāšanu finanšu izglītības tēmu apgūšanai. Tas norisinājās trīs daļās – vispirms vidusskolēniem bija jāizstrādā pētījums par tēmu “Jauniešu finanšu drošība e-vidē”, pēcāk tā dati bija jāapkopo infografikā. Trešajā kārtā klātienē norisinājās debašu turnīrs par konkursa tēmu, un ekspertu komisija noteica jaunā finanšu eksperta titula ieguvējus.

 

Ekspertu žūrijā bija pārstāvji no Latvijas Televīzijas, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV, “Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centra, Latvijas debašu asociācijas “QUO tu domā?” un Swedbank Privātpersonu finanšu institūta.

Atstājiet komentāru