2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī notiks amatierteātru skate (IZRĀŽU GRAFIKS)

Jēkabpilī notiks amatierteātru skate (IZRĀŽU GRAFIKS)

20. un 21. martā Jēkabpils tautas namā notiks Latvijas amatierteātru iestudējumu skate „Gada izrāde 2014”.

 

Amatierteātri no Rēzeknes, Daugavpils, Valkas, Rundāles, Līvāniem, Līksnas un Jēkabpils piepilsētas pagastiem - Kūkām, Sēlpils un Variešām - ievedīs skatītājus gan senos, gan mūsdienīgos notikumos, kuri apliecinās, ka mūžīgi ir jautājumi par laimi, mīlestību, draudzību, pienākumu un atbildību. Vai kāds var atbildēt, kas ir dzīves pilnība? Kāds ir cilvēka vērtības mērs?

 

Izrādes vērtēs profesionāļu žūrija - teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Līga Ulberte, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš un režisors Valdis Lūriņš.

 

Amatierteātru iestudējumu skates izrādes

 

Laiks

Vieta

Teātris Anotācija
20.marts

12.00

Lielā zāle

Monika Zīle „Sunītis un viņa kauliņš”

Kūku pagasta teātra draugu kopa „Patapa”, režisore Aija Rancova

...vai esat redzējuši, kā paēdis sunītis ierok zemē kauliņu? Viņam ēst negribas. Bet pietiek kauliņa tuvumā parādīties citam bobītim, kad sunītis steidzas pierādīt savas tiesības uz norakto mantu.”/M.Zīle/

Šīs teorijas praktisko pielietojumu dzīvē varēsiet vērot, ja atnāksiet uz izrādi „Sunītis un viņa kauliņš”. Lugā sadzīviskas situācijas ar krietnu humora piedevu.

14.00

Lielā zāle

Elīna Zālīte „Bīstamais vecums”

Sēlpils amatierteātris „Ore”, režisore Anita Gerasimova

Bīstamais vecums ir tad, kad sākas otrā jaunība. Mīlēt un būt mīlētam gribas katram jebkurā  vecumā. Arī tad, kad matos jau iemeties sirmums. Tad bieži vien pat prātīgi vīri sāk uzvesties kā jaunuļi. Izrāde ir par to, ka laiks mainās, bet tikumi un netikumi – nē.

16.00

Lielā zāle

Kustību izrāde pēc K.Skalbes pasaku motīviem „Sarkanā puķe”

Rundāles teātra studijas „Savējie” jauniešu grupa, režisore Lilita Lauskiniece

Tas ir kustībā pausts vēstījums par ūdens meitenēm, kuras atnāk sev nezināmā pasaulē, līdzi nesot ūdens stihijas sarkano puķi- savus sapņus un cerības. Tas vienkārši ir stāsts par izaugšanu un cerību piepildīšanos. Cilvēku pasaule ar izsapņotiem stāstiem par prinčiem, ballītēm, nemieru un trauksmi, izrādās, nedara laimīgu.

18.00

Lielā zāle

Anšlavs Eglītis „Ferdinands un Sibilla”

Līvānu novada Kultūras centra jauniešu teātris, režisors Oskars Bērziņš

Izrādes darbība notiek piecdesmitajos gados Amerikā. Lai gan darbs ir uzrakstīts sen, tas runā par aktuālām mūsdienu tēmām. Vai piekrītat, ka „Skaistas lietas bieži ir vērtīgākas par mazvērtīgu cilvēku”? Darbā atspoguļota tā laika mode, dejas un mūzikas stili, cilvēku uzvedība, attiecības un domāšana.
21.marts

11.00

Lielā zāle

Jānis Jaunsudrabiņš „Jo pliks, jo traks”

Līksnas amatierteātris „Maskas”, režisors Māris Korsietis

 

Lugas galvenais varonis Jānis Lazdiņš vai, precīzāk, - viņa māsa Anna ir slepus atbildējusi viņa vietā uz iepazīšanās sludinājumu. Lai nu kā, vientuļo jaunkundzi ir ieinteresējusi „Jāņa” rakstītā vēstule, un viņa aicina stalto lauku jaunsaimnieku ierasties ciemos smalkos apartamentos Rīgā. Kā Jānim veicās? Vai „lauku lācis” prata čāpot pa gludo grīdu? Vai jaunā līgava bija gana laba, lai Jānis spētu aizmirst savu mīlestību uz kaimiņu meiteni Jeti?

13.00

Mazā zāle

Jaroslava Pulenoviča „Natašas sapnis” (izrāde krievu valodā)

Rēzeknes krievu Tautas teātris, režisors Igors Mihailovs

Tas ir stāsts par meiteni no bērnu nama, kura sapņo mīlēt un būt mīlēta. Uz kurieni viņu aizvedīs sapņi? Kādu cenu viņa par tiem samaksās? Vai tie piepildīsies?

15.00

Lielā zāle

Antons Čehovs „Melnais mūks”

Rēzeknes pilsētas teātris – studija „Joriks”, režisors Mihails Miļķis

„Melnais mūks” aizskar vienu no būtiskākajām lietām dzīvē – cilvēciskās laimes tēmu. Izrāde nesniedz mums nekādas gatavās atbildes, bet nepārtraukti rosina uzdot jautājumus. Izrāde atstāj dziļas pēdas mūsu apziņā. Pēc laika, izvērtējot un apdomājot redzēto, jautājumu kļūst arvien vairāk.

17.00

Mazā zāle

Leonīds Savins „Uzgaidāmā zāle Nr. 13 trijiem” (Izrāde notiek latviešu, krievu un franču valodā)

Valkas pilsētas teātris, režisors Aivars Ikšelis

Izrāde ir stāsts par reāliem cilvēkiem un viņu attiecībām, tikai dramaturgs saviem varoņiem izvēlējies neierastu vidi – starp debesīm un zemi. Daudzi par to domā, filozofē apgalvo, ka tur ir bijuši un zina, kā tur ir. Izrādē tiek meklēta atbilde uz mūžseno jautājumu par patiesās mīlestības spēku, kas ir panākumu noslēpums un kam ir liela vara pār cilvēku.

18.30

Lielā zāle

Vizma Belševica „Papīra zirdziņš”, režisore Inita Beinaroviča

Reiz kāda meitene ieplēš grāmatas lappuses un pasaku pasaulē sākas apjukums. Pasaku tēli atdzīvojas. Kurš uzvarēs? Vai princese iegūs draugu?

Ceļojums kopā ar izrādes tēliem ir vērtīga mācību stunda pašiem mazākajiem skatītājiem, kuriem šad tad patīk nevīžīgi izturēties pret grāmatiņām.

20.00

Lielā zāle

Ksenija Dragunska „Kriškins” (izrāde krievu valodā)

Daugavpils teātris „Iskateļ”, režisors Jurijs Losevs

Luga ir savdabīga un daudzslāņaina. Tā iezīmē galvaspilsētas un provinces attiecības. Ar ko dzīvo provinces iedzīvotāji? Par ko domā un kas viņus uztrauc? Kas viņi ir galvaspilsētas iedzīvotāju acīs? Šie jautājumi ir aktuāli arī mūsdienu Latvijai.

Atstājiet komentāru