2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jaunsardzes vēsture Jēkabpils reģionā

Jaunsardzes vēsture Jēkabpils reģionā

Latvija ir NATO dalībvalsts. Nacionālie bruņotie spēki piedalās starptautiskās miera uzturēšanas operācijās. Taču arī ārpus bruņotajiem spēkiem ir iespējams stiprināt patriotismu un valsts aizsardzības spējas. Reģionos aizvien lielāka kļūst interese par jaunsargu darbību.
 

Jēkabpilī un apkaimē patlaban ir Jēkabpils 314. un Krustpils 315.jaunsargu vienības, kurā darbojas ap 350 jaunsargu. Jaunsargu instruktors Normunds Pastars uzsver, ka interese par iestāšanos jaunsardzē ir liela un nemainīga. Jēkabpils reģiona jaunsargi šobrīd ir vieni no aktīvākajiem valstī un piedalās visos svarīgākajos pasākumos – Lāčplēša dienā, valsts svētkos, Barikāžu atceres pasākumos. Patriotisms un valstiskuma apziņa nesākas un nebeidzas tikai ar svētkiem, tas ir mūsu ikdiena – mūsu darbi un mūsu attieksme pret valsti. Jaunsardzes uzdevumi ir nodrošināt lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, veicināt patriotisma, pilsoniskās apziņas, biedriskuma, drošsirdības un fizisko spēju attīstību, sniegt iespēju apgūt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā, un veicināt sabiedrības izpratni par valsts aizsardzību.
 

Jēkabpils Galvenā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centra 2. novada nodaļas jaunsargu instruktoru Normundu Pastaru piedāvā ikvienam interesentam iepazīties ar Jēkabpils reģiona jaunsardzes veidošanās vēsturi dokumentālā izstādē „Jaunsardzes vēsture Jēkabpils reģionā", kuras atklāšana notiks 11. novembri plkst. 15.00, bibliotēkas lasītavā (Rīgas ielā 212).

Atstājiet komentāru