2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Atvasara: Mēs gribam savus gadus izdziedāt

Atvasara: Mēs gribam savus gadus izdziedāt

 Ja kādreiz gadās, ka dvēsele pagurst un dienas šķiet pelēkas, tad — dziediet! Šajos mirkļos dvēsele gavilē un acis mirdz, un tas aizgaiņā ikdienas vienveidību.  Jau divdesmit gadus Krustpils kultūras nama jauktais senioru koris „Atvasara" pulcē 40 dziedātājus no abiem Daugavas krastiem – tos, kuriem dziedāšana ir daļa no dzīves.
 

Dziesmas brīnums ļauj pieveikt sūro ikdienu un justies vajadzīgiem. Tā ir arī kvalitatīva brīvā laika pavadīšanas iespēja. „Atvasara" dod savu artavu mūsu pilsētas un rajona kultūras dzīvē, sniedzot koncertus visdažādākajos pasākumos. Aktīvā koncertdarbība dod iespēju sastapt ceļā daudz jaunus draugus.
 

Nenoliedzami, katra pašdarbnieka lielākais un skaistākais notikums ir Dziesmu un Deju svētki. Senioru koru Dziesmu svētki notiek katru gadu kādā no Latvijas pilsētām. Ik pēc pieciem gadiem – lielie Dziesmu svētki Rīgā.
 

„Atvasara" ir XXIII (2003.g.), XXIV (2008.g.) un XXV (2013.) Vispārējio latviešu Dziesmu svētku fināla konkursu laureāti.
 

Koris piedalījies arī pirmajos Eiropas Dziesmu svētkos - „Mūzikas iedvesmas lauks", kuros dziedāja dažādu valstu dziesmas oriģinālvalodās.
 

Augstākais sasniegums – iegūtais Zelta diploms aizvadītā gada Pasaules koru olimpiādē, kas atvēris jaunas koncertēšanas iespējas. Tā kā esam ietverti pasaules koru katalogos, saņemam ļoti daudz uzaicinājumus piedalīties koncertos dažādās pasaules valstīs, festivālos un konkursos.
 

Korim ir arī skaistas tradīcijas – Sezonas atklāšanas dārza svētki, Mārtiņdiena un reizē kora jubileja ar balli, uz kuru katru gadu tiek aicināti mūsu pilsētas seniori. Zvaigznes dienas svētki ar mīļdāvaniņām, Dzimšanas dienu gaviļnieku sumināšana. Kopā apmeklējam koncertus, apceļojam Latviju. Esam koncertējuši Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Aizvadītajā vasarā devāmies neaizmirstamā ceļojumā uz Stokholmu un Upsalu.
 

Visu rudeni „Atvasara" nopietni gatavojas savam jubilejas koncertam, kurā būs ietvertas visskaistākās dziesmas, kas izdziedātas divdesmit gadu garumā. Tāpēc mīļi ielūdzam visus, kas vēlas pavadīt skaistu pēcpusdienu dziesmas skaņās un deju ritmos, sestdien, 8. novembrī plkst. 16.00 Krustpils Kultūras namā.
 

Pēc koncerta lustīga groziņballe pie galdiņiem kopā ar „Kreicburgas Ziķeriem". Ieeja 2 €
 

Visus mīļi gaidot, kora diriģente Skaidrīte Pugača

Atstājiet komentāru