2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Biļetes uz spēlfilmu „Izlaiduma gads” būs dārgākas (FOTO) (VIDEO)

Biļetes uz spēlfilmu „Izlaiduma gads” būs dārgākas (FOTO) (VIDEO)

Andra Gaujas spēlfilma „Izlaiduma gads" pirmajā izrādīšanas nedēļā izvirzījusies Latvijas skatītāko filmu topa 1. vietā, liecina SIA „ForumCinemas" un reģionālo izplatītāju dati.
 

Filmu nedēļas laikā kopš pirmizrādes Latvijā noskatījušies 9 300 cilvēku, apsteidzot visas lielbudžeta filmas, kas šobrīd ir uz ekrāniem: „Drakula: Leģendas sākums", „Anabella", „Neatrodamā" un citas. Šis ir arī viens no pēdējo gadu labākajiem rādītājiem starp Latvijā ražotajām filmām.
 

Ar prieku paziņojam, ka filmai paredzēts papildus seanss (laiks tiks precizēts) un uz to, lai satiktos ar skatītājiem, ieradīsies arī filmas režisors Andris Gauja un aktieru komanda.
 

Filma Jēkabpils tautas namā tiks demonstrēta no 20. līdz 23. oktobrim, biļetes cena 2,5 eiro (iepriekš izziņotās cena 1,5 €. Cena koriģēta sakarā ar lielo pieprasījumu Rīgas un reģionālajos kinoteātros un filmas režisora un Latvijas Kinematogrāfistu savienības vienošanos).
 

Filmai noteikts vecuma cenzs - 16 gadi.
 

Atsauksmes par filmu „Izlaiduma gads" pretrunīgas.
 

Pirmajās piecās dienās režisora Andra Gaujas debijas spēlfilmu „Izlaiduma gads" Latvijas lielākajos kinoteātros apmeklējis rekordliels skatītāju skaits - 6 219, tādējādi sasniedzot vienu no labākajiem latviešu kino rezultātiem pēdējos piecos gados.


Filma „Izlaiduma gads" stāsta par jaunas skolotājas Zanes (galvenajā lomā Jaunā Rīgas teāra aktrise Inga Alsiņa) pazaudētajām pedagoģiskajām robežām attiecībās ar vidusskolas beidzēju klasi, kuru atveido neprofesionāli aktieri.


Sociālajos tīklos atsauksmes par filmu ir ļoti pretrunīgas – no sajūsmas līdz niknai kritikai.


Dzejniece Liāna Langa: „Labs iemesls apmeklēt kino vidusskolēniem ar skolotājiem, pēc tam mēģinot verbalizēt redzēto sarunās vai domrakstā."
Inga Pizāne-Dilba: „Tā ir ļaušanās dzīvei un emocijām, pēkšņi attopoties uz naža asmens, kad sagriešanās ir nenovēršama".


Sapnis: „Gribas paprasīt naudu par biļeti atpakal no „Izlaiduma gads"autoriem."


Psihoterapeits Ansis J. Stabingis; „Filma „Izlaiduma gads" ir izcila latviešu filma. Vienkārši izcila. Iesaku.


Māris Nātra: „Kā Holivudā. Bet latviski. Skaisti. Un trağiski."


Lai arī reģionu iedzīvotajiem sniegtu iespēju piedalīties aktuālas filmas vērtēšanā, Latvijas kinematogrāfistu savienības projekta „Kino visiem un visur Latvijā" (atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nacionālā kino centra „Latvijas filmu maratons") ietvaros tā jau no 20. oktobra filma būs skatāma visā Latvijā.


Filmas radošā komanda – režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, aktieri Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Elza Feldmane - jau uzsākuši turneju pa Latviju un ir gatavi atsaukties mācību iestāžu uzaicinājumam piedalīties diskusijās pēc seansa.


Jēkabpils Tautas namā filmu „Izlaiduma gads" izrādīs no 20. līdz 23.oktobrim. biļešu cena 2,5 €. Biļetes nopērkamas Jēkabpils tautas namā.


Ieva Pitruka,
Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekta
"Kino visiem un visur Latvijā" vadītāja
 
izlaidums
 
izlaidums1

Komentāri (0-5/5)

  • lauma
    02.07.2018 18:20
    Forša filma. Iesaku!
  • Es
    02.07.2018 18:20
    Nu ko lai saka, Jēkabpilī jau 10 gadus nav kinoteātra. Kultūras darbinieki vismaz kaut kā esošās infrastruktūras ietvaros mēģina vietējiejiem nodrošināt jaunākās filmas. Cik sapratu ne jau TN beigās mainīja uz savu roku cenu politiku, tur no augšas pēdējā brīdī esot likts cenas paaugstināt
  • skatītāja
    02.07.2018 18:20
    Biju šokā par nenumurētajām ieejas biļetēm. Klusēju jau par to, ka tikai J-pilī pirmdienā, dienā, kad paši rīkotāji ieplānojuši vienu no seansiem, nestrādā kase. Tātad skrienam stundu pirms seansa pa galvu pa kaklu pirkt biļetes. Arī ērtības vienkārši briesmīgas, divas stundas pavadīt uz ''taburetes'' nav viegli. Un dēļ nenumurētajām vietām jānāk kā Padomju laikos- stundu iepriekš, lai sakarīgu vietu var atrast....Varbūt tomēr J-pils ''kinoteātrim'' ir pienācis laiks mainīties?
  • anna
    02.07.2018 18:20
    nav forši tā darīt! :/ :/ vēl jo vairāk tādēļ, ka ir tāds projekts http://www.lsm.lv/lv/raksts/kino/kultura/pieshkjir-40-000-eiro-latvijas-filmu-demonstreshanai.a95735/
    kuram šoreiz apetīte radusies ēdot - režisoram vai Jēkabpils TN?
  • jani.s laci.s
    02.07.2018 18:20
    Speles laikaa speles noteikmus nemaina .. vismaz pasaulee un eiropaa taa nav pienemts ..

Atstājiet komentāru