2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils galvenā bibliotēka organizē pasākumu vakarskolas audzēkņiem karjeras nedēļā (FOTO)

Jēkabpils galvenā bibliotēka organizē pasākumu vakarskolas audzēkņiem karjeras nedēļā (FOTO)

 15. oktobrī Jēkabpils Galvenā bibliotēka karjeras nedēļā, organizēja pasākumu Jēkabpils vakara vidusskolas skolēniem - „Atrodi. Izvēlies. Mācies."
 
 
Vecāko klašu skolēni tikās ar SIA "JK namu pārvalde" valdes locekli Juri Kozuliņu, Jēkabpils reģionālās slimnīcas galveno māsu Māru Skroderi un Jēkabpils policijas iecirkņa vecāko inspektori Diānu Stivriņu.
 

Viesi pastāstīja, kā viņi izvēlējušies savu arodu, kādu profesiju darbinieki strādā viņu uzņēmumos un iestādēs, kādām jābūt prasmēm, rakstura īpašībām, izglītībai. Izvēloties, profesionālās karjeras virzienu jāņem vērā, lai darbs būtu interesants un pašam saistošs, atbilstu spējām un lai izvēlētā profesija būtu pieprasīta darba tirgū.
 

Klātesošajiem interesēja, kāda ir darba samaksa, sociālās garantijas. Ar ko jāsāk ceļš uz savu izvēlēto profesiju, lai saprastu, ka tā būs piemērota. Kādas ir iespējas strādāt namu pārvaldē, slimnīcā vasaras brīvlaikā. Dialoga noslēgumā viesi pastāstīja, kas darbā šķiet pats grūtākais, bet kas sagādā gandarījumu un patīk vislabāk.
 
 
Anita Katiņa,
Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Komentāri (0-1/1)

  • Janka
    02.07.2018 18:20
    Dabooool ;DDD

Atstājiet komentāru