2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

UNESCO nedēļas notikumi Jēkabpilī

UNESCO nedēļas notikumi Jēkabpilī

No 13. līdz 19.oktobrim Latvijā notiks UNESCO nedēļa. Šīs nedēļas ietvaros Jēkabpils skolēniem būs iespēja noklausīties lekciju „Strūves ģeodēziskā loka punkts Jēkabpilī" un 18.oktobrī skatītāji ir aicināti uz izrādi „Nazars Stodoļa".
 
 
UNESCO Latvijā un pasaulē aktualizē vērtības, kas ir unikālas un saglabājamas gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā, tāpēc no šī gada 13. līdz 19. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija jau ceturto gadu rīko UNESCO nedēļu Latvijā.
 
 
Ik gadu UNESCO nedēļas norisēs iesaistās arī Jēkabpils Vēstures muzejs, kurš šogad aktualizē UNESCO sarakstā iekļautā pasaules mantojuma - Strūves ģeodēziskā loka punkta nozīmību Jēkabpilī, kā arī dzejnieka un mākslinieka Tarasa Sevčenko 200 gadu jubileju.
 
 
18.oktobrī plkst.14.00 apmeklētāji aicināti uz Krustpils pili, kur Ukraiņu tautas teātris (Rīga) piedāvās skatītāju vērtējumam izrādi „Nazars Stodoļa". Izrāde veidota pēc Tarasa Sevčenko lugas, režisore Marija Semenova. Tarasa Sevčenko luga „Nazars Stodoļa" vēstī par Ukrainas kazakiem un viņu attiecībām 17. gadsimtā. Lugā ir mīlestība, nodevība, alkatība, stāsti par cilvēciskam vērtībām un daudzām citām dzīves lietām.
 
 
UNESCO nedēļas pasākumi Jēkabpilī ir bezmaksas.
 
Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru