2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līga Kļaviņa: Ir zināma neloģika tajā, ka skolēniem no pamatskolas jāceļo šurpu turpu

Līga Kļaviņa: Ir zināma neloģika tajā, ka skolēniem no pamatskolas jāceļo šurpu turpu

 Radio1.lv pagājušās nedēļas nogalē saņēma kādas jēkabpilietes vēstuli, kurā viņa pauda neizpratni par izglītības organizāciju pilsētā. Skolēna mammas uzdotos jautājumus nedēļas sākumā adresējām tālāk atbildīgajām amatpersonām Jēkabpils pilsētas pašvaldībā. Atbildi sniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa.
 
 
Viņa atzina, ka pašvaldībai šajā nozarē ir vēl daudz darāmā, tāpēc Jēkabpils dome ir pasūtījusi pētījumu par pilsētas izglītības iestādēm, lai izstrādu attīstības koncepciju.
 
 
"Pētījums ir noslēdzies un koncepcija darba variantā ir izstrādāta. Jāatzīst, ka sākotnēji bija solīts, ka šī koncepcija taps ātrāk, bet termiņi nedaudz iekavējās. Tās darba variants ir izsludināts sociālajiem partneriem – pedagogiem, un vecākiem apspriešanai un patlaban notiek darbs pie šīs koncepcijas galīgās izstrādes.
 
 
Runājot par Jēkabpils pamatskolas nosaukumu jāteic, ka šovasar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejā izskatīja iesniegumu. Tajā Jēkabpils pamatskola lūdz nemainīt tās nosaukumu uz Sākumskola, jo īpaši ņemot vērā, ka top šī koncepcija, kas noteiks kāda izskatīsies izglītības struktūra mūsu pilsētā. Izglītības iestādes nosaukuma maiņa prasa arī papildus izdevumus, jo jāmaina dokumentācija, licences utt.
 
 
Neapšaubāmi jāpiekrīt vēstules autorei, ka ir zināma neloģika tajā, ka skolēniem šobrīd ir jāceļo šurp un turp no skolas telpām vienā un otrā krastā. Diemžēl šībrīža telpu kapacitāte neļauj ģimnāzijā uzņemt vēl vienu klasi, līdz ar to sanāk, ka pirmās trīs klases ir ģimnāzijas telpās, bet no trešās klases Jēkabpils pamatskolas telpās. Pilsētā ir piecas izglītības iestādes un katra piedāvā savu nišu, zināmā mērā tas arī sarežģī rast labāko risinājumu, izglītības pieejamībai abos krastos.
 
 
Risināsimt šo problēmu un absolūti nenoliedzam, ka šī problēma pastāv. Man prieks, ka šīs vēstules autore savam bērnam izvēlējusies mūsu izglītības iestādi, jo, neskatoties uz atrašanās vietu, loģistiku un autobusu pieejamību, mūsu skolās strādā brīnišķīgi un zinoši pedagogi un tas ir svarīgākais. Varbūt pakārtoti, bet ne mazāk nozīmīgi ir arī jautājumi, kas saisās ar vidi un infrastruktūru, arī šos jautājumus risināsim.
 
 
Kamēr top koncepcija, sākot šo mācību gadu nekādas izmaiņas skolās netika veiktas, jo šajos jautājumos ir svarīgi septiņas reizes nomērīt un tikai tad griezt. Vēstule ir nodota gan Jēkabpils autobusu parka vadībai, gan pašvaldības atbildīgajiem dienestiem, kas vērtēs, ko var darīt lietas labā," saka Līga Kļaviņa.
 
 
Plašāka sabiedrība ar Jēkabpils pilsētas izglītības iestāžu attīstības koncepciju tiks iepazīstināta līdz šī gada beigām.
 
 
                      Kā sācies jaunais mācību gads Jēkabpils skolās? (AUDIO)

Komentāri (0-1/1)

  • jee
    02.07.2018 18:20
    koncepcijas un vēl visādas glupības :) Tā viņi lemj mūsu naudu tērējot un bikses deldējot. Šķiet, ka civēki ar aprobežotu prātu. Šādu problēmu var atrisināt vienā dienā, ja pasēž un labi padomā. Pareizi teica viena paziņa, tikai tiec pašvaldības darbā un ja tas ir pieņemami sēdēt un rušināties tikai papīros, tad problēmu nekādu. Tāpat arī šeit - lemj un lemj un nezin ko grib izzīst no pirksta. Reāls ākstu bars.

Atstājiet komentāru