2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tautas namā skatāmas filmas „Lidijas īstās mājas” un „Dvīnes” (VIDEO)

Tautas namā skatāmas filmas „Lidijas īstās mājas” un „Dvīnes” (VIDEO)

4.septembrī plkst. 18.00 Jēkabpils tautas namā būs skatāmas divas Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma filmas – „Lidijas īstās mājas" par iederēšanos svešā valstī un neticamais stāsts par ķīniešu dvīņu māsām „Dvīnes".
 
 
Vispirms demonstrēs 17 minūtes garo filmu „Lidijas īstās mājas". Lidija ir maza meitene ar stingriem uzskatiem un pieauguša cilvēka pārliecību. Viņa jūtas labi tur, kur pašlaik atrodas ģimene – vidē, kas kopš dzimšanas ne tikai teritoriāli, bet arī emocionāli ir viņas īstās mājas. Lidija baidās no aizbraukšanas, nemitīgās pārcelšanās, tāpēc meitenei ir būtiski dzirdēt apliecinājumus draudzībai un palikšanai. Šeit, Nīderlandē.
 
 
Pēdējo četru gadu laikā Nīderlandē ieceļojuši vairāk nekā 84 000 imigrantu. Vienlaikus apmēram 56 000 Nīderlandes iedzīvotāju ir pametuši valsti.
 
 
Oriģinālais nosaukums: A Home for Lydia
Režisors: Elīne Helēna Šellekensa (Eline Helena Schellekens)
Garums: 17 min
Gads: 2013
Valsts: Nīderlande
 
Plkst. 18.20 skatīsimies „Dvīnes". Ķīna apgalvoja: „Viņas nav dvīnes!" Tā sākās liktenīgais stāsts par divām ģimenēm, kuras piepilda savu sapni kļūt par vecākiem. Vieni, adoptējot apburošo Aleksandru Norvēģijas nomalē, otri – pieradinot skaisto Miju pie Amerikas plašumiem. Filma par māsām, attālumu un pieķeršanos. Par pārrobežu saikni starp cilvēkiem, kurus kopā savedis brīnums.
 

Ik gadu Latvijā tiek adoptēti aptuveni 250 bērni, no tiem tikai trešā daļa paliek Latvijā, bet 2/3 pārceļas uz dzīvi Amerikā, Francijā, Itālijā. u.c. 2014. gada jūlija statistikas dati liecina, ka Latvijā ir 1397 adoptējamo bērnu vecumā līdz 18 gadiem.
 
Oriģinālais nosaukums: Twin Sisters
Režisors: Mona Frīsa Berteusena (Mona Friis Bertheussen)
Garums: 58 min
Gads: 2013
Valsts: Norvēģija

Pēc seansa – tikšanās ar filmas „Dvīnes" režisori Monu Frīsu Berteusenu un žurnālisti Evu Ikstenu-Strapcāni interneta tiešraidē.
 
LidijasIistaasMaajas2

Atstājiet komentāru