2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Galvenā bibliotēka saņem dāvinājumu

Jēkabpils Galvenā bibliotēka saņem dāvinājumu

Augusta vidū Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā viesojās Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēji Andris Vilks (Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, Labklājības un sociālā darba katedra, asociētais profesors) un Lolita Vilka (RSU Labklājības un sociālā darba katedras vadītāja). Bibliotēkas darbiniekiem bija patīkams pārsteigums, saņemot no viesiem grāmatu dāvinājumu.
 

Andra Vilka dāvinājums:
 

„Traģēdija X"- par Maxima veikala sabrukšanu Zolitūdē pērnā gada 21. Novembrī, prasot 54 cilvēku dzīvības. Šis notikums liek pārvērtēt mūsu valsts dzīvi. Tā nav tikai drausmīga nelaime vienā tirdzniecības vietā. Tā ir vis Latviju aptveroša traģēdija.
 

„Grūtupa fenomens"- divās daļās. Pirmajā daļā galvenokārt tiek „zīmēts" Andra Grūtupa sociālpsiholoģiskais portrets, aprakstīta viņa meistarīgi īstenotā uzdrošināšanās juridiskajā un rakstniecības jomā, kā arī raksturoti grāmatas galvenā varoņa sociāli politiskie uzskati, viņa sabiedriskās domas veidotāja talants. Grāmatas otro daļu veido nozīmīgākās un nereti arī skandalozākās Andra Grūtupa intervijas, juridisko un dokumentālajai prozai veltīto grāmatu fragmenti.
 

„Politiskā pūļa latvietis" meklētas atbildes uz jautājumiem: Kāpēc mēs esam tik lētticīgi un viegli iespaidojami? Kāpēc politisko partiju elite var mums iestāstīt un likt darīt visu, ko vien vēlas?
 

Lolita Vilka savukārt bibliotēkas krājumu papildināja ar vērtīgiem izziņas materiāliem: „Maģistratūras un pamatstudiju programmas 2014./2015. gadam un „Var pazīt pēc darbiem: sociālā darba izglītībai Latvijā 20 gadi."
 

Atstājiet komentāru