2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

"Mušas laimīgais lidojums" ir noslēdzies

"Mušas laimīgais lidojums" ir noslēdzies

Mākslas un jaunrades popularizēšanas biedrība „Melnā Muša" deviņu gadu garumā pulcē māksliniekus un radošus cilvēkus, dodot iespēju izpausties gan tradicionālos, gan ne tik tradicionālos mākslas veidos.
 
Šovasar biedrība aicināja radīt darbus izstādei „Mušas laimīgais lidojums", kas jūnijā un jūlijā bija skatāma Jēkabpils Galvenās bibliotēkas lasītavā. Izstāde ir noslēgusies tikpat laimīgi, kā mušas lidojums, pateicoties atsaucībai gan no autoru, gan sadarbības partneru puses.
 

Dalībnieki bija dažāda vecuma- gan bērni, gan pieaugušie, tāpat arī darbi bija atšķirīgi – guašas zīmējumi, eļļas gleznojumi, datorgrafika, telpiski objekti no papīra, kolāžas, mozaīkas. Piedalījās 22 autori no Jēkabpils, Viesītes , Dignājas, Rīgas, radot prieku sev un skatītājiem, kas varēja izvēlēties sev tīkamāko darbu, balsojot. Par uzvarētāju kļuva 11 gadus vecā jēkabpiliete Tabita Tīna Lūka ar telpisko objektu "Tur – aiz mākoņiem ir saule".
 
 
Uzgavilējam jaunajai māksliniecei par savdabīgo radošumu ! Trim dalībniekiem , kurus noteica izlozē, būs iespēja apmeklēt bezmaksas zīmēšanas vai gleznošanas meistarklases pie biedrības vadītājas, mākslinieces Gitas Cankales. Tie ir – Māra Zeltiņa, Rita Ratniece un Pāvels Veselovs.
 

Galveno balvu un biedrības piemiņas dāvanas autori saņems personīgi , iepriekš sazinoties, tāpat arī gleznošanas nodarbību laiks tiks saskaņots individuāli.
 

Biedrība izsaka lielu paldies par palīdzību izstādes tapšanā un iekārtošanā Jēkabpils Galvenās bibliotēkas un Jēkabpils tautas nama darbiniekiem, skolotājām- Ingai Kovaļevskai un Sandrai Āriņai, Fondam "Ziedot.lv"- par dāvanām !
 
Attēlā biedrības "Melnā Muša" vaditāja Gita Cankale.
Foto: diena.lv

Atstājiet komentāru