2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Šodien - filmu laiks - Kino Plača Dārza svētki

Šodien - filmu laiks - Kino Plača Dārza svētki

10.jūlijā Kino Placis Jēkabpils tautas nama pagalmā aicina uz Dārza svētkiem.
 
Baudīsim vasaras vakaru Jēkabpils jauniešu izpildītas mūzikas pavadībā, skatoties filmu festivāla 2ANNAS sagatavotu īsfilmu programmu un svinot meistardarbnīcas „KINO NO A līdz Z" dalībnieku veidotās dokumentālās filmas par Jēkabpili pirmizrādi.
 
 
No plkst. 21:30 Kino Placī muzicēs jauniešu instrumentālais ansamblis „Order".
 
 
Plkst.22:00 demonstrēs Rīgas Starptautiskais filmu festivāla 2ANNAS īpaši atlasītu īsfilmu programmu „PROJEKTORS 2014". Pirms seansa sākuma par īsfilmām no Latvijas, Baltijas un pasaules runās festivāla producente Agnese Logina.
 
 
Īsfilmu programmā iekļautas 8 īsfilmas – gan dokumentālās, gan spēlfilmas, gan animācija. Tapušas 2013.gadā, tās stāsta par ikdienišķo un neparasto Eiropas valstu režisoru skatījumā. Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviski. Programmas garums 90 minūtes, paredzēti starpbrīži. Bērniem līdz 16 gadu vecumam nav ieteicams.
 
 
Kino Plača Dārza svētki noslēgsies ar meistardarbnīcas „KINO NO A līdz Z" dalībnieku veidotās dokumentālās filmas par Jēkabpili pirmizrādi. Jūnija vidū Jēkabpils jaunieši trīs dienas profesionāļu vadībā fiksēja savu Jēkabpils redzējumu, akcentējot pilsētas novietojumu divos krastos. Materiāls apkopots dokumentālajā filmā. Filmas seanss sāksies pusnaktī.
 
 
Ieeja svētkos bez maksas.
 
Un – lai svētki vēl jaukāki, aicinām svinētājus ņemt līdzi gardumus, pledus un pretodu līdzekļus.
 
Ieva Mikanovska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
Kino plača PROGRAMMA
 
"Grandma's Dilemma" / "Vecmāmiņas dilemma", rež. Daniels Seideneds, dokumentālā filma, 2013, Vācija, 4 min
Vecmāmiņas dilemma: eksperimentāla dokumentālā īsfilma par cienījamu novecošanu, neveiksmīgiem samierināšanas mēģinājumiem, vientulību un ļoti kautrīgu kaķi, kuram izmisīgi nepieciešama kaimiņu palīdzība.
 
"Mai" / "Maja", rež. Marija Reinupa, spēlfilma, 2013, Igaunija, 16 min
Jaunā Maja pēdējā autobusā uz pilsētu konstatē, ka ir viena ar diviem narkomāniem, no kuriem vienam strauji paliek sliktāk. Viņai nesanāk pievērst autobusa vadītāja vai apkārtējo pasažieru uzmanību, tāpēc viņa izlemj pati iesaistīties.
 
"Two Islands" / "Divas salas", rež. Jans Ijas, dokumentālā filma, 2013, Somija, 6 min
Filma par divām milzīgāko atkritumu izgāztuvēm Ņujorkas Steiten un Harta salās. Pirmā reiz bijusi pasaules lielākā izgāztuve, bet tagad tā ir slēgta. Otrā ir kapsēta nezināmajiem un vēl joprojām tiek lietota. "Divas salas" skarbi jautā, ko par mūsu civilizāciju un pasaules bagātāko nāciju stāsta, divu milzu ekonomisko, sociālo atkritumu un noraidīto pārpalikumu kalnu eksistence, kā arī, kādu mantojumu nākotnes arheologi tajos atradīs?
 
"Misterio" / "Mistērija", rež. Hema Garsija Ibarra, spēlfilma, 2012, Spānija, 12 min
Saka, ka, ja pieliek ausi aizmugurē pie viņa kakla, var dzirdēt Jaunavu runājam.
 
"Oh Willy" / "Ak, Villij...", Emma De Svefa/ Marks Roels, animācija, 2012, Beļģija, 17 min
Spiests atgriezties pie savas nūdista izcelsmes, Villijs savu ceļu cēlajā nepieradinātībā veido visai pavirši..
 
"The Mass of Men" / "Cilvēku masa", rež. Gabriels Gošē, spēlfilma, 2012, Lielbritānija, 17 min
Ričards, 55 gadus vecs bezdarbnieks, darbā pieņemšanas centrā ierodas ar 3 minūšu nokavēšanos. Konsultantei, kura ir spiesta pakļauties sava darba sistēmas ierobežojumiem, nav citas izvēles, kā sodīt viņu par kavēšanos. Lai izvairītos no turpmākas ieslīgšanas nabadzībā, Ričards pieņem izmisīgus mērus.
 
"Plug and Play" / "Iespraud un spēlē", Maikls Freis, animācija, 2012, Šveice, 6 min
Pirksti iesprauž vienu otrā figūriņas, kuru spraudes pievienotas to galvām. Bet pirksti arī piedalās spēlē. Vai tā ir mīlestība?
 
"Kiosks", rež. Anete Melece, animācija, 2013 Latvija / Šveice, 7 min
Jau gadiem ilgi kiosks ir Olgas mazās mājas, jo viņas kāre uz saldumiem un vienveidīgā dzīve viņu ir padarījusi lielāku nekā izejas durvis. Lai izklaidētos, viņa lasa ceļojumu žurnālus un sapņo par tālām vietām. Absurds gadījums aizsāk viņas ceļojumu.
 

Atstājiet komentāru