2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils ģimnāziste dodas uz ASV apgūt līderības prasmes (PRECIZĒTA)

Jēkabpils ģimnāziste dodas uz ASV apgūt līderības prasmes (PRECIZĒTA)

(Precizēts JVĢ skolnieces vārds)
Ceturtdien, 3.jūlijā uz Bostonu, ASV dosies pirmā Baltijas valstu skolēnu grupa, kas Brandeis universitātē (Brandeis University) Bostonas pievārtē piedalīsies Baltijas-Amerikas Brīvības fonda (BAFF) rīkotajā Līderības Akadēmijas programmā, portālu Radio1.lv informēja Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda reģionālā vadītāja Ilze Doškina.
 
 
Pieteikumu konkurss bija ļoti intensīvs. No saņemtajiem 429 pieteikumiem tika intervēti vairāk kā 70 un pēc komisijas kritērijiem atlasīti 18 skolēni no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Latviju šogad programmā pārstāvēs 6 jaunieši – pieci no Rīgas vidusskolām un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 11. b klases audzēkne Elva Poriete. Par konkursa laureātiem kļuva aktīvākie, mērķtiecīgākie un uzņēmīgākie skolēni, Elva jau ir pierādījusi savas līdera prasmes, piedaloties Jēkabpils pilsētas organizētajā zinātniski pētniecisko darbu konkursā. Nozīmīgu atbalstu Elvas dalībai Līderības Akadēmijā sniedza arī skolotāja Kristīne Modnika, sniedzot vispusīgu un izsmeļošu audzēknes raksturojumu.
 
 
Programmas mērķis ir atbalstīt tos jauniešus, kas savu nākotni saista ar aktīvu sabiedrisku vai profesionālu darbību un vēlas īpaši apgūt iemaņas, kas saistītas ar publisko runu, komunikācijas prasmēm, spēju pamatot savu domu un izvirzīt mērķus. Programma palīdzēs sevi labāk izzināt, izprast savas īpašās līdera iemaņas, kā arī izvērtēt savas stiprās un vājās puses, lai kļūtu par efektīvu līderi. Paredzams, ka skolēni savas iegūtās zināšanas varēs izmantot jau šoruden, atgriežoties skolas solā un savos ārpusskolas pienākumos, kā arī plānojot savu karjeru jau pēc skolas beigšanas. Paralēli pašizzināšanas un mācību procesam, kā arī sporta un kultūras programmai, noslēgumā plānotas dalībnieku ekskursijas uz Bostonu, Ņujorku un ASV galvaspilsētu Vašingtonu, lai ne tikai izbaudītu dzīvi ASV augstskolas pilsētiņā, bet arī iepazītu vēsturi, kultūru un sadzīvi Amerikas lielākajās pilsētās.
 
 
BAFF Līderības Akadēmija ir unikāla iespēja katram 11. klases beidzējam saturīgi pavadīt mēnesi ASV, pirms vidusskolas noslēguma gada – izvērtēt savas prasmes, apgūt jaunas atziņas un iegūt jaunus draugus no Baltijas un visas pasaules.
 
 
Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda reģionālā vadītāja Ilze Doškina atzina: „Līderības Akadēmija veiksmīgi papildina jau izveidoto Fonda atbalsta programmu klāstu. Ja līdz šim Fonds atbalstīja augstskolu studentus, zinātniekus un nevalstiskās organizācijas, tad tagad dota iespēja arī vidusskolu audzēkņiem. Ir svarīgi attīstīt jauniešu prasmes un līdera dotības pēc iespējas agrāk, vēl pirms tie uzsāk studijas augstskolā. Līderības Akadēmija sniegs šādu iespēju."
 
Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV un Baltijas valstīm, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātisko procesu attīstību. Fonda galvenais mērķis ir ievērojami uzlabot Savienoto Valstu un Baltijas sadarbību.
 
Attēlā: Elza Poriete
 
elza1
 

Komentāri (0-1/1)

  • A
    02.07.2018 18:16
    Meitenes vārds ir Elva, nevis Elza.

Atstājiet komentāru