2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Atmiņu laiks „Dzintarzemes stāstos”

Atmiņu laiks „Dzintarzemes stāstos”

Cik zinām par savas pilsētas vēsturi? Cik tālu sniedzas mūsu zināšanas? Kāpēc pagājušā gadsimtā vienu no pilsētas rajoniem dēvēja skaistā vārdā Dzintarzeme? Kādi ļaudis tur dzīvoja un dzīvo? Kādās likteņa dzirnavās un notikumos malti? Ar ko dienišķo maizi pelnījuši? Kā priecājušies, par ko skumuši, kādus ceļus staigājuši? Par to nekur neizlasīsim. Vien atmiņas glabā aizgājušos laikus. Laiks atcerēties! Sanākt esošajiem un bijušajiem kaimiņiem, aicināt draugus, iepazīt jaunpienācējus Dzintarzemes saietā!
 

5.jūlijā tiekamies turpat, pie Dzintarzemes robežas - Jēkabpils Valsts ģimnāzijā! Ritināsim atmiņu stāstus par ļaudīm, notikumiem un vietām, kuras izmainījis laiks, skatīsim senās fotogrāfijas.
 

Pievakarē sanākam Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, lai apskatītu Vienas dienas muzejā savāktās lietas – no Dzintarzemes mājām uz vienu pievakari citiem rādīšanai sanesto veco lietu muzeju. Dzintarzemes muzejs – vecvectēva vekseļi, mājas pirkšanas aktis, divroču zāģis, ar ko dienišķā maizīte ģimenei pelnīta, vecmātes kāzu kleita, dzimtā pirmais nopirktais pulkstenis, varbūt kāds Ērenepreiss vai Singers...
Kad mijkrēslis ienāks pilsētā, satiksies sena fotogrāfija, atmiņu stāsts un dziesma. Kopā skatīsim vecās bildes, klausīsimies stāstus un ar Vitu Tallu uzdziedāsim mūsu likteņdziesmas. Noslēgumā uzdejosim Aizkraukles folkloras kopas „Karikste" divdesmito – trīsdesmito gadu mūzikas ritmos. Tiekamies!
Renāte Lenša,
Jēkabpils pilsētas bibliotēkas vadītāja

Atstājiet komentāru