2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Krustpils kultūras namā atklāta Latvijas Leļļu teātra jubilejas izstāde

Krustpils kultūras namā atklāta Latvijas Leļļu teātra jubilejas izstāde

No 26.jūnija līdz 6.augustam Krustpils Kultūras namā skatāma Latvijas Leļļu teātra 70 gadu jubilejas izstāde „Leļļu stāsti". Izstādes atklāšana 26.jūnijā plkst.10.00 – tajā piedalīsies Leļļu teātra pārstāvji. Pilsētas svētku nedēļā izstādi varēs apskatīt bez maksas.
 
 
Latvijas Leļļu teātra vēsture, kas ar paaudzēs iemīļotiem aktieriem, leģendārām izrādēm, prātā paliekošām dziesmu melodijām un bērnu emocijām tiek rakstīta jau 70 gadu garumā, nav plaši zināma. Tā drīzāk dzīvo katra bijušā skatītāja bērnības iespaidos un atmiņām – dažkārt miglainās un nepilnīgās, taču emocionāli spilgtās.
 
 
Leļļu teātrī katra lelle ir gatavota ar rokām un nes sev līdzi autora personības nospiedumu. Katrai lellei ir arī savs stāsts – ne tikai biogrāfisks, bet arī dziļi personisks – kāda lelle atcerēsies spilgtākās emocijas slavas brīžos pēc nospēlētām izrādēm, kāda vēstīs skumjas atklāsmes, kāpēc nav tikusi līdz skatuvei, vēl kāda dalīsies atmiņās par laikiem, notikumiem un personībām, kas Latvijas Leļļu teātra radošajā vēsturē atstājuši neizdzēšamu nospiedumu.
 
 
Latvijas Leļļu teātra 70. jubilejas sezonas ceļojošā izstāde aicina iepazīt 32 teātra lelles un caur to stāstiem sastapt tādas leģendāras personības kā Pāvils Šenhofs, Arnolds Burovs, Tīna Hercberga, Anna Nollendorfa, Marga Austruma un daudzas citas.
 
 
Darbdienās izstāde būs atvērta no 14.00 līdz 18.00. Sestdienās: no 10.00. līdz 14.00. Svētdienās – slēgts.
 
Ieejas maksa 1 EUR
 
Izstādes atklāšanas dienā un Jēkabpils Pilsētas svētku nedēļā izstādi varēs apskatīt bez maksas.
 
Ieva Mikanovska,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru