2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Atceroties kļūsim stipri

Atceroties kļūsim stipri

Pieminot Komunistiskā genocīda upurus, 14.jūnijā plkst. 14.00 14.jūnija parkā (Parka ielā) notiks atceres brīdis. Uz pasākumu aicināts ikviens, kura ģimeni, draugus, kaimiņus un paziņas skāruši skarbie 1941.gada jūnija notikumi, informē Jēkabpils pasvaldibas Kultūras pārvaldes projektu organizatore Valda Priekule.
 
 
Pasākumu vadīs Krustpils Kultūras nama direktore Ruta Kalniņa, dzeju runās Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vadītāja Zinaīda Rabša, un Kreicburgas ziķeru" izpildījuma skanēs latviešu dziesmas, kuras sildīja sirdi svešumā un daudziem palīdzēja izdzīvot.
 
 
14. jūnijs nav tikai sēru diena, kad atceramies tos, kuriem nebija lemts atgriezties dzimtenē. Tā ir arī diena, kad godinām tos, kuri uzdrīkstējās pretoties abu okupāciju režīmam. Mums ir jāpatur prātā vēstures mācības, lai būtu droši par savas tautas un Latvijas nākotni, - spriež Latvijas politiski represēto apvienības Jēkabpils nodaļas valdes priekšsēdētāja Maruta Līce.
 
 

Deportāciju statistika liecina, ka naktī no 13. uz 14.jūniju no Latvijas tika izvesti vairāk nekā 15 000 cilvēku, un Staļiniskā režīma terors vispirms tika vērsts pret sabiedrības inteliģenci, valsts pārvaldes darbiniekiem un saimnieciski veiksmīgiem ļaudīm. Sibīrijas plašumos kopumā gāja bojā 6081 cilvēks jeb 39,43% no visiem deportētajiem.

Atstājiet komentāru