2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī - skaņa sadziedāšanās un raita sadancošanās

Jēkabpilī - skaņa sadziedāšanās un raita sadancošanās

Kaut arī lielie Dziesmu un deju svētki izdziedāti un izdancoti pērnvasar, kori un deju kolektīvi savu prasmju latiņu tur augstu un mēģinājumos cītīgi gatavojas nākamajai lielajai kopdziedāšanai un dancošanai Rīgā, bet līdz tam ar skaņām dziesmām un vieglu dejas soli iepriecinās skatītājus citos koncertos. Sestdien, 31.maijā plkst. 18.00, Jēkabpils tautas mākslas kolektīvi aicina uz dziesmu un deju dižkoncertu „Sanākam, sadziedam, sasadancojam".
 
 
Pavisam droši var apgalvot, ka, nākot uz šo koncertu, nav jābažījas par izpildījuma kvalitāti, jo nupat notikušajās tautas mākslas kolektīvu skatēs žūrija atzinīgi novērtējusi visus Jēkabpils tautas nama un Krustpils Kultūras nama korus un deju kolektīvus. Krustpils Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva „Kreicburga" (vad. Aija Rūliete) sniegums skatē novērtēts ar 48,2 punktiem, un tas ierindots pirmajā augstākajā pakāpē. Senioru deju kolektīvs „Krustpilietis" (vad. Kārlis Krūmiņš) saņēmis 42,9 punktus, bet jauniešu deju kolektīvs „Delveri" (vad. Ingrīda Feldmane) - 42,7 punktus. Jēkabpils tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Sadancis" (vad. Inese Lazdāne) izpelnījies 43,5 punktus.
 
 
Krustpils Kultūras nama senioru korim „Atvasara" (diriģente Skaidrīte Pugača) žūrija piešķīrusi 44,5 punktus, bet jauktajam korim „Noskaņa" (diriģente Ilze Bērziņa, kormeistare Iveta Bērziņa) - 43 punktus. Jēkabpils Tautas nama sieviešu koris „Unda" (diriģente Sandra Bondare) ieguvis 43,5 punktus. Visi šie kolektīvi ierindoti pirmajā pakāpē.
 
Ieeja uz dižkoncertu bez maksas.
 
Pēc koncerta zaļumballe līdz pulksten diviem naktī kopā ar "Kreicburgas ziķeriem".
 
Avots: jkp.lv

Atstājiet komentāru