2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kultūras pārvalde saņem finansējumu vēl diviem projektiem

Kultūras pārvalde saņem finansējumu vēl diviem projektiem

Noslēdzies Valsts Kultūrkapitāla fonda 2014.gada Latvijas valsts mežu atbalstītās Zemgales kultūras programmas projektu konkurss. No četriem Jēkabpils Kultūras pārvaldes iesniegtajiem projektiem finansējumus piešķirts diviem (projektu par lielformāta āra gleznu sagatavošanu pārvalde atsauca, jo tam finansējums jau bija piešķirts citā konkursā). Ar 2000 € atbalstīts projekts „VIII Starptautiskais tautas mūzikas festivāls „Lustes Jēkabpilī”, bet 1500 piešķirti projekta „Kino no A līdz Z” īstenošanai.

– Par tādiem panākumiem biju patīkami pārsteigta, - atzīst projektu vadītāja Baiba Stalīdzāne. – Visvairāk priecājos par Lustēm, jo pirms projekta rakstīšanas izpētīju kultūras piedāvājumu Zemgales plānošanas reģiona novados un secināju, ka tāda festivāla nekur citur nav un ka mēs ar to varam lepoties, tā ir mūsu bagātība. Nāciet visi uz Lustēm!

Festivāla „Lustes Jēkabpilī” organizators Aivars Pugačs piebilst, ka šogad būs vairākas vēl Jēkabpilī neredzētas un nedzirdētas kapelas, kuras ir augstā profesionālā līmenī, ar interesantu repertuāru un spēs klausītājos uzburt plašu emociju gammu. Tādas ir folk grupa no Igaunijas „TOI”, Salnavas tautas nama lauku kapela „Sābri”, tradicionālās dziedāšanas grupa „Saucējas” un Andrupenes pagasta lauku kapela. Kopumā „Sēļu sētu” pieskandinās vairāk nekā 100 mūziķu.

Projekts „Kino no A līdz Z” dos iespēju 20 Jēkabpils jauniešiem iepazīt kino virtuvi – teorētiskajās nodarbībās no režisora Dmitrijs Ščegoļevajaunieši uzzinās par kino režiju, izteiksmes līdzekļiem, kompozīciju, bet praktisko nodarbību laikā nāksies doties Jēkabpils ielās un patstāvīgi filmēt sižetus īsfilmai par tēmu, kā jaunieši redz sevi un savu nākotni šai pilsētā. Projekta laikā safilmēto materiālu jaunieši profesionāļu vadībā samontēs divas īsfilmās.

Atstājiet komentāru