2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Elizabetes talants uzplaukst kā zieds

Elizabetes talants uzplaukst kā zieds

Katra puķe sevī glabā burvju kodu, kas to padara tik īpašu un neatkārtojamu. Labs dārznieks palīdzēs katrai puķei izaugt par to, kam tai lemts būt – nesteidzinot, nepārveidojot, bet esot līdzās, rūpējoties, saudzējot un lolojot.

Arī Elizabete, tāpat kā puķe, dodas pretī savai ziedēšanai. Viņa uzplaukst savās dziedātajās dziesmās, iepriecinot un saviļņojot gan tos, kas mīt viņas tuvumā, gan arī daudzus savā ceļā sastaptos. Bet, lai šajā ceļā nenovirzītos no mērķa, ir vajadzīgs kāds, kurš parāda pareizo virzienu. Kāds, kurš ir uzticams atbalsts un iedrošinātājs. Tieši tādi ir Elizabetes vecāki – mamma Jolanta un tētis Ainis, kuri ir parūpējušies arī par to, lai viņu meitai ik solī līdzās būtu vērīgas un gudras dārznieces.

Zaļo asna deguntiņu reiz palīdzēja pacelt pirmā mūzikas skolotāja Lāsma, kura pamanīja Elizabeti un noticēja viņai. Kopā ar VEF Kultūras pils bērnu vokālo ansambli „Momo” un skolotāju Dagniju sākās ceļš pretī lielās skatuves gaismām. Krustmāte un skolotāja Baiba savās rokās ņēma balstiņas izkopšanu un spodrināšanu, ko tagad ar lielu rūpību un pacietību turpina skolotāja Ilona Rīgas Doma kora skolā. Bet degsmi, aizrautību un vēlmi atrasties skatītāju priekšā Elizabetei šobrīd dāvina skolotāja Igeta  un ansamblis „Tev un man”.  Ir arī vēl kāda čakla dārzniece, bez kuras Elizabete diez vai spētu tik krāšņi uzplaukt – tā ir šuvēja Ieva, kuras radošais gars dzīvo teju ikvienā Elizabetes skatuves tēlā.

Elizabetei jau tapis pirmais ierakstu disks "... kā puķe aug", tas ir kā raibs puķu grozs, kurā katra dārzniece ielikusi pa dziesmas ziedam – no piecgadīgas bērnudārza meitenītes apņēmīgā „..dipu, dapu lācis nāk” līdz pavisam jaunās balss nokrāsās skanošajam „..lietas, ko mīl mana sirds...”.  

Lai Elizabetes dziedātās dziesmas iepriecina katru no jums un iedvesmo atrast savu vislabāko dārznieku, kurš pratīs jūs vest pa brīnumaino ziedēšanas ceļu. Elizabete Jēkabpilī dziedās Bērnu svētkos 1.jūnijā.

Atstājiet komentāru