2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Uz operu „Dons Žuans” biļetes jau ir nopērkamas

Uz operu „Dons Žuans” biļetes jau ir nopērkamas

26.jūlijā plkst. 20.00 Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē, virmos mīlestība un greizsirdība, saldkaisle un atriebība, kārdinājums, dusmas un atriebes alkas. Visas  šīs emocijas divcēlienu traģikomēdijā „Dons Žuans”  izdzīvos  Krievijas Valsts kamermūzikas teātra „Sanktpēterburgas Opera” mākslinieki.

Leģenda par neremdināmo dzīves baudītāju donu Žuanu radusi atspoguļojumu vairāk nekā deviņdesmit augstvērtīgos dažāda žanra sacerējumos - prozā, dzejā, dramaturģijā, kino un mūzikā, un spožākais starp tiem, neapšaubāmi, ir Volfganga Amadeja Mocarta un libretista LorencodaPontes 1787.gadā radītā opera „Dons Žuans”, kas vēl joprojām ir daudzu pasaules opernamu repertuārā.

Izrādi iestudējis Jurijs Aleksandrovs, viens no šobrīd titulētākajiem operas režisoriem Krievijā un pieprasītākajiem arī pasaulē. Paguvis iestudēt vairāk nekā 200 izrādes. Latvijā vairākkārt režisējis Operas svētkus Siguldā un nu jau trešo vasaru aicinās uz emocionālu dialogu opermīļus Jēkabpilī.

Viņa iestudējumi nekad neliek vilties, jo katrā nolasāms apliecinājums nezūdošajām vērtībām – mīlestībai, cēlsirdībai, pašaizliedzībai un godīgumam, netrūkst arī jautrības.

Dona Žuana lomā redzēsim Sergeju Kaļiņinu, Krievijas konkursa laureātu. Arī citu lomu izpildītāji– Vladimirs Feļauers, Larisa Pominova un citas Pēterburgas spožākās balsis - Jeļena Severina, Jevgeņijs Bajevs, Larisa Ivanova. Mūziku atskaņos viens no Sanktpēterburgas labākajiem orķestriem (diriģents V.Goihmans).

 Izrāde pārsteigs arī ar grezniem samta tērpiem, kas ievedīs Mocarta laikmetā. Tērpus darinājis Krievijas Tautas mākslinieks Vjačeslavs Okuņevs, kurš ietērpis skatuves tēlus vairāk nekā 300 baleta un operas iestudējumos.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Atstājiet komentāru