2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Krustpils pilī skatāmas četras izstādes

Krustpils pilī skatāmas četras izstādes

 

Līdz 31.augustam Krustpils pilī iespējams aplūkot vairākas izstādes: „Alternatīvā realitāte”, „Dzintars”, „Tekstilijas” un vizuālās mākslas olimpiāžu un konkursu dalībnieku darbu izstāde.

Krustpils pils Marmora zālē ir eksponēta mākslinieces Diānas Pivovarovas gleznu personālizstāde „Alternatīvā realitāte”. Diāna Pivovarova dzimusi Jēkabpilī. Trīsdesmit gadus nostrādājusi Jēkabpils mūzikas skolā, no 2007.gada dzīvo un strādā Īrijā.

Izstādē „Dzintars” skatāmas rotkaļa Aleksandra Alunāna (1913. - 2001.g.) darinātās rotas ar dzintaru. Par rotājumu pamatu A.Alunāns allaž izmantojis latviešu etnogrāfiskās zīmes un ornamentus savā interpretācijā. Galvenie materiāli ar ko meistars strādāja - dzintars un sudrabs. Izstāžu zālē aplūkojamas A.Alunāna darinātās rotaslietas, kuras Jēkabpils Vēstures muzejam 2004.gadā dāvinājis rotkaļa dēls Pēteris Alunāns. Izstādē ir eksponēti arī A.Alunāna kolekcijas dzintara gabali no Dienvidamerikas, Jaunzēlandes, Āfrikas, Baltijas, kas deponēti no Latvijas Okupācijas muzeja.  

Krustpils pils Vārtu tornī aplūkojama Latvijas Mākslas akadēmijas tekstilmākslas katedras studentu darbu izstāde „Tekstilijas” un torņa pēdējā stāvā, aplūkojami Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novadu skolēnu vizuālās mākslas olimpiāžu un konkursu dalībnieku mākslas darbi.

Izstādes Krustpils pilī aplūkojamas katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 18.00, sestdien, svētdien no plkst.10.00 līdz 17.00.

Atstājiet komentāru