2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

„Pastalnieki” pārsteidz un iepriecina

„Pastalnieki” pārsteidz un iepriecina

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs jau astoņpadsmito reizi rīko tautas deju festivālu “Latvju bērni danci veda”, kurš no nelieliem koncertiem Rīgā izaudzis par vērienīgu pasākumu Latvijas novados, pulcējot vairākus tūkstošus dejojošu bērnu.

24. maijā,  Aizkrauklē, šajā festivālā sadejoja vairāk kā trīs tūkstoši dalībnieku: 1.- 2., 3 - 4., 5.- 6. un 7.- 9. klases deju kolektīvi no visas Latvijas.

Jēkabpils pilsētu Aizkrauklē pārstāvēja 150 Jēkabpils BJC un Krustpils KN deju grupas „Pastalnieki” dejotāji.

 „Pastalnieki” pārsteidza ne tikai ar tērpu izvēli, bet arī – kā atzina Valsts izglītības satura centra vecākā referente Ilze Mažāne- ar deju programmas kvalitāti,  orģinalitāti un izpildījumu.  Šī bija vienīgā svētku programma, kurā skatītājiem bija redzama un jūtama paaudžu nesaraujamā un nozīmīgā saikne, jo deju uzvedumā piedalījās arī pieaugušo tautas deju kolektīvu „Kreicburga ” un „Zīlānietis” dejotāji.

Deju grupas „Kreicburga ” un „Zīlānietis” kopā ar „Pastalniekiem” guva patiesu un nedalītu skatītāju simpātiju, saņemot aplausu vētru jau programmas sākumā. Skatītāji un viesi neskopojās ar uzslavām arī pēc uzstāšanās. Tos saņēma gan bērni, gan vecāki, gan pati horeogrāfiju autore Aija Rūliete.

Gājienā visu garo ceļu „Pastalnieki” ar lepnumu skandēja Jēkabpils vārdu – nav šaubu – Latvijā viņus pazīst un zina pilsētu, kuru viņi pārstāv.

Bet jau 31. maijā Krustpils saliņā Dziesmu un deju dižkoncertā „Sanākam, sadziedam, sasadancojam!” „Pastalnieki” kopā ar deju grupām „Kreicburga ” un „Zīlānietis” izdejos Aijas Rūlietes veidoto deju programmu „Skaista mana tēvu zeme”
 
DSC 0693DSC 0702 - CopyDSC 0813mDSC 0943 - Copy

Atstājiet komentāru