2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Pēdējais zvans Jēkabpils 3.vidusskolas 9. un 12.klašu skolēniem (FOTO)

Pēdējais zvans Jēkabpils 3.vidusskolas 9. un 12.klašu skolēniem (FOTO)

Piektdienas pēcpusdienā, 16.maijā Jēkabpils 3. vidusskolā norisinājās pēdējais zvans  9. un 12. klašu skolēniem.

 

Skola bija pārpildīta ar emocijām un ziedu aromātu. Valdīja satraukums – neziņa par nākotnes plāniem un gaidāmajiem eksāmeniem, un puķu smarža – katrs skolēns bija parūpējies, lai ziedus pasniegtu audzinātājai, kā cieņas un mīlestības apliecinājumu.

 

Svinīgā ceremonijā labi vēlējumi, padomi un vārdi tālākam ceļā tika doti divu 9.klašu un divu 12.klašu skolēniem. Lepnums mijās ar skumjām 12.klašu audzinātājām, pavadot savus audzināmos ar zvana skaņām lielajā dzīvē.

 

Mācību gada laikā skolēniem bija iespēja iepazīsties ar Latvijas augstskolu un universitāšu piedāvātajām programmām un izglītības iespējām. Ar padomu palīdzēja arī skolotāji, tika apmeklētas atvērto durvju dienas izglītības iestādēs, kā arī karjeras nedēļas pasākumi rosināja jauniešos plānus par tālāko dzīves posmu.

 

Intervijā devītklasnieki atzina, ka lielākā daļa turpinās mācibas vidusskolā, jo redz potenciālu – iegūt labu vidējo izglītību un tikai tad doties mācīties uz augstskolām vai universitātēm.

 

Savukārt, divpadsmitie bija ļoti emocionāli un atzina, ka pa šiem gadiem ir pieraduši pie audzinātājām, kuras viņiem ir mīļas, palīdzējušas dažādās dzīves situācijās.

 

Skolas himnas vārdi skan šādi:

 

Ai, skolas laiks – tas bija tik jauks,

Un vienmēr atpakaļ mūs sauc

Un kalna galā mana baltā skola stāv…

 

Veiksmi un izturību 12.klašu skolēniem, kuriem ceļš uz viņu balto skolu būs absolventu vakaros, taču 9.klases skolēniem, lielākai daļai, septembrī baltā skola viņus atkal gaidīs.

Fofo: Sintija Klūga

 

Untitled1

Untitled2

Untitled3

Untitled4

Untitled5

Untitled6

Untitled7

Untitled8

Untitled9

Untitled10

Untitled11

Untitled12

Untitled17

Untitled16

Untitled15

 

Atstājiet komentāru