2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Krustpils pilī notiek starptautiskā akcija „Muzeju nakts”

Krustpils pilī notiek starptautiskā akcija „Muzeju nakts”

Šodien, 17. maijā Krustpils pilī notiks ikgadējā starptautiskā akcija „Muzeju nakts". Pasākums sāksies plkst. 19.00 un ilgs līdz 1.00.
 
 
Šis ir „Muzeju nakts" desmitās jubilejas gads un aktivitātes visos Latvijas muzejos vienos kopīga tēma - dzintars un sarkanā krāsa.
 
 
Dzintara tēma ir ietverta „Muzeju nakts" trīs gadu ciklā. Muzeju nakts ciklu veido trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Trīsgadu cikls tematiski iezīmē dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni – dzintaru.
 
 
„Muzeju nakts" apmeklētāji laikā no pulksten 19.00 līdz 1.00 varēs piedalīties radošajās darbnīcas Krustpils pils iekšpagalmā (nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā darbnīcas notiks iekštelpās), atvērts būs arī pils pagrabs un vārtu tornis. Pils vārtu tornī apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas studentu tekstiliju izstāde. Muzeja Izstāžu zālē būs skatāma izstāde „Dzintars". Izstādes eksponāti ir no Jēkabpils Vēstures muzeja un Latvijas Okupācijas muzeja krājumiem.
 
 
Plkst. 21.00 pils Marmora zālē būs iespējams noklausīties profesores Janīnas Kursītes stāstījumu par dzintaru. Pārējo laiku Marmora zālē tiks demonstrētas dzintara filmas.
 
 
Vairākus gadus pēc kārtas „Muzeju naktī" savas durvis vērs arī Krustpils Evaņģēliski luteriskā baznīca. Plkst. 20.00 baznīcā notiks īpašs „Muzeju naktij" veltīts koncerts.
 
 
Kā arī atvērta būs grāmatnīca „Zvaigzne ABC", kas atrodas Rīgas ielā 175.
 
 
Ieeja „Muzeju nakts" pasākumos ir bez maksas.
 
Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru