2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Ineses Prisjolkovas lekcija Jēkabpilī par pozitīvo domāšanu un laimi

Ineses Prisjolkovas lekcija Jēkabpilī par pozitīvo domāšanu un laimi

Jēkabpilī 9.maijā Tautas namā, viesojās pazīstamās grāmatas „Ieelpo laimi un mīlestību” autore Inese Prisjolkova. Grāmatas galvenais vadmotīvs – iemācīties mīlēt sevi un saprast savu īsteno būtību.

Semināru organizēja biedrība kristīgā paaudžu kopība „Tilts”. Visas dienas garumā bija iespēja klausīties dažādas lekcijas par – meditāciju (Hanss Jensens), veselību un harmoniju ķermenī (Ivars Porietis), pirts – ķermeņa un gara harmoniju (Kristīne Šišlova), kā arī uzstājās Pēteris Urtāns „Kā iemācīties būt laimīgam” un Inita Zarkeviča (biedrības „Tilts” valdes locekle).

Lai gan lekcija, „Viss sākas no mīlestības” (I. Prisjoklova), bija no rīta 10.00, klausīties gribētāju skaits bija liels. Uz semināru bija ieradušās ne tikai sievietes, bet arī pāris stiprā dzimuma pārstāvji. Lekcija bija atvērta tipa, proti, iesaistīja klausītājus diskusijā par laimi, savstarpējām attiecībām, ticību un mīlestību pašam sev – indivīdam.

Pusotras stundas laikā I. Prisjoklova apmeklētājiem stāstīja par to, kā veiksmīgi sadzīvot pašam ar savi, psiholoģiskas dabas jautājumiem, kā arī paaudžu savstarpējām attiecībām, kā tās uzlabot un cik svarīga ir saite starp māti un bērniem.

Kā vienu no ļoti svarīgiem laikmetiskiem faktoriem minēja steidzīgo ikdienas dzīvi. Cilvēki izdeg, atdodot sevi visu darbam, netaupot enerģiju. Šādā ritmā, paejot vairākiem gadiem, mēs saprotam, ka esam zaudējuši burvību par to, ka esam kopā ar sev mīļajiem cilvēkiem, rutīnā aizmirstam, ka jābūt laimīgam par katru dienu. Laikam ejot, ja nesaudzē sevi, cilvēks „atduras” pret dažādām problēmām, piemēram, veselības pasliktināšanās, saspīlētas savstarpējās attiecības ģimenē, nesaprotams nemiers, kas valda ik rītu pieceļoties.

Cilvēkiem ir jāiemācās mīlēt pašam sevi, jo no tā sākas tava pasaule! Mīlestība ir visa pamatā. Dzīvē visam jābūt ar mēru. Katra diena ir jāsagaida ar prieku. Nav nozīmes, kādi ir ikdienas darbi – lieli vai mazi, tomēr tos nepieciešams veikt ar prieku.

Mēs esam piedzimuši, lai būtu laimīgi, katrs ir atbildīgs par savu laimi, tāpēc to vairosim, strādājot ar sevi.

Atstājiet komentāru