2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī iešūpotas un iedziedātas Lieldienas un pavasaris (FOTO)

Jēkabpilī iešūpotas un iedziedātas Lieldienas un pavasaris (FOTO)

Vairāki simti cilvēku šodien pulcējās Krustpils saliņā, kur ar dziesmām, dančiem, olu ripināšanu, olu kaujām, Lieldienu skrējienu un svētku putru svinēja Lieldienas un reizē arī pavasara atnākšanu.
 
Lieldienu zaķis kontrolēja, lai skrējiens, s\ākot no pašiem mazākajiem līdz lielākajaiem notiktu godīgi un veicināšanas balvas saņēma ne tikai pirmo vietu ieguvēji, bet visi, kas vien piedalījās skrējienā. Tāpat kā citus gadus, bija iespējams doties nelielā izjādē ar ponijiem, uzkrāsot uz sejas kādu masku, krāsot olas, mest bumbiņas cepurē un, protams, šūpoties.
 
Par svētku noskaņu rūpējās deju kopa "Kauranieši", bet par skanīgām dziesmām un rotaļām - Dignājas folkloras kopa "Dignōjīši"un Krustpils kultūras nama folkloras kopa "Rati".
 
Bez tam bija iespēja baudīt arī putru ar sviesta pikuci vidū, un daudzi apmeklētāji vispirms jautāja, cik maksā viena porcija, un bija pārsteigti, uzzinot, ka to var dabūt par brīvu.
 
Apmeklētāju pulks bija visai plašs, acīmredzot, pateicoties spožajai un siltajai saulei, turklāt Daugavas aizsargdambis labajā Daugavas krastā šodien bija īsti apdzīvots.
 
Svētkus organizēja Krustpils kultūras nams.
 
Portāls Radio1.lv novēroja, ka šopēcpusdien bērziem izplaukušas mazas, zaļas lapiņas, kuru pusdienlaikā vēl nebija - vēl viens apliecinājums, ka pavasaris līdz ar Lieldienām beidzot ir klāt.
 
 

Atstājiet komentāru