2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šodien Jēkabpils Vēstures muzejā - Lieldienu Gardēžu pēcpusdiena

Šodien Jēkabpils Vēstures muzejā - Lieldienu Gardēžu pēcpusdiena

17.aprīlī plkst.17.00 Jēkabpils Vēstures muzejā, kā ikkatru gadu, Lieldienas gaidot, interesenti tiks gaidīti uz gardēžu pēcpusdienu. Galdā tiks celti Lieldienu svētkiem raksturīgie gardumi, kuru pagatavošanas tradīcijas nākušas kā no senām, tā arī mūsu dienām. Pasākuma gaitā katram būs iespēja piedalīties olu krāsošanā.

20.aprīlī plkst.14 ikviens pilsētnieks un pilsētas viesis būs gaidīts Krustpils saliņā, kur ar folkloras kopu "Rati" tiks ieskandinātas un iedancotas Lieldienas. "Krustpils saliņā paredzēta šūpošanās, kaulēšanās, olu krāsošana un ripināšana. Uzstāsies mazie Jēkabpils dejotāji un dziedātāji, būs iespēja vizināties ar poniju un zirgiem, kopīgi gatavot Lieldienu putru, piedalīties zaķu skrējienā un citās aktivitātēs," informē Krustpils kultūras nama pasākumu organizatore Zinaīda Dzintare.

Līdz aprīļa nogalei Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, būs apskatāms pilsētas svētku noformējums - unikāli vides objekti olu formā "Optiskās ilūzijas". Ornamentus uz šiem objektiem radījušas divas profesionālas mākslinieces - Jolanta Ābele un Sanda Mālniece.

Atstājiet komentāru