2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Sestdien notiks rakstu svētki Krustpilī

Sestdien notiks rakstu svētki Krustpilī

Katru gadu Krustpils kultūras nams sadarbībā ar Tautas mākslas studiju „Saulgrieži" rīko Rakstu svētkus, kuros apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja tuvāk iepazīt kādu rokdarbu veidu. Šogad sarīkojums Krustpils kultūras namā notiks 5.aprīlī plkst. 14.00 un tā tēma ir „SATIEC SAVU MEISTARU".
 
Būs izstāde, kurā ar saviem rokdarbiem piedalīsies Tautas lietišķās mākslas studijas „Saulgrieži" (Jēkabpils), „Dubna" (Līvāni), „Skanstupe" (Pļaviņas), kā arī daudzi citi atsevišķi meistari.
 

Sarīkojuma pirmajā daļā notiks dažādu amatu paraugdemonstrējumi – audējas audīs tautiskās jostas un kaklarotas no pērlītēm, parādīs, kā vērpt dziju ar ratiņu, klūdziņu pinēji rādīs, kā top groziņi un paplātes, kokgriezēji grebs karotes. Un kur tad vēl tapošana, filcēšana, pērļošana, tamborēšana ar lineāla palīdzību, rotaslietas un interjera priekšmeti no polimērplastikas, puķes no stieplītēm un kaprona un vienkārši – adīšana un tamborēšana. Katrs meistars parādīs savas prasmes un pastāstīs arī interesentiem, kā tas darāms. Meistariem būs līdzi darbi izstādei, un daudzus no tiem varēs arī iegādāties.
 

Otrajā daļā netradicionālo rokdarbu studija „Flora plus" (Sigulda, Līgatne) modes skatē rādīs vairākas pašgatavotu tērpu kolekcijas, piemēram, „Mana skaistā puķu dobe", „Laimīgās dienas recepte" u.c. Šajā skatē redzēsim fantastiskus tērpus, kas aplicēti ar īpašām tekstila apstrādes metodēm, tekstilspiedes tehnikā izgatavotas cepures, puķes, somas un citus aksesuārus. Tas jāredz katram!
 

Uz šo sarīkojumu aicinām visus, kam ir tuva lietišķā māksla, kas vēlas iemācīties izgatavot kaut ko jaunu un vajadzīgu. Bet īpaši gaidīsim jauno paaudzi - meitenes un zēnus, kuri šeit varētu just pamudinājumu pašu rokām izgatavot stilīgus aksesuārus vai interjera priekšmetus. Rokdarbu skolotāji, te nu ir iespēja novadīt atklāto stundu praktiskajos darbos! Izmantojiet to! Turklāt ieeja bez maksas.
 
Ruta Kalniņa,
Krustpils kultūras nama vadītāja

Atstājiet komentāru