2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils ģimnāzisti atzīti par fizikā erudītākajiem Zemgalē

Jēkabpils ģimnāzisti atzīti par fizikā erudītākajiem Zemgalē

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā erudīcijas konkursā "eXperiments" Jelgavā tikās piecas reģiona fizikā zinošākās komandas no Auces vidusskolas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Vecumnieku vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas, taču kā spēcīgāko sevi pierādīja komanta "YOLO-6" no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas.
 
Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda "YOLO-6" spraigā cīņā ar nelielu punktu pārsvaru izvirzījās vadībā un kvalificējās fināla spēlei maijā, kas būs vērojama televīzijas ekrānos - kanālā "LNT".
 
Lai nokļūtu uz lielo finālu, dalībniekiem bija nepieciešamas zināšanas, atjautība, kā arī prasme strādāt komandā. Dalībnieki veica piecus uzdevumus, kuros tika pārbaudītas skolēnu prasmes orientēties faktos, terminos, fizikas likumos, kā arī iemaņas praktisku uzdevumu veikšanā, piemēram, kā izveidot ķermeņa līdzsvarus, izmantojot dakšas, putuplastu, kartonu, pudeļu korķus, naglas, koka irbulīšus un citus materiālus.
 
Zemgales reģiona komandu rezultāts pusfināla kārtā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda "YOLO-6" ieguva 23 punktus, Auces vidusskolas komanda "FOKUSS" – 21 punktu, Vecumnieku vidusskolas komanda "VVSK" – 17 punkts, Jelgavas Valsts ģimnāzijas komanda "EKLERZ" – 15 punktus, Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas komanda "KĀMĪŠI" – 9 punktus.

Dalībnieku rezultātus izvērtēja AS "Sadales tīkls" Dienvidu Ekspluatācijas daļas elektroinženieris Kaspars Kalniņš, fizikas mācību portāla "FIZMIX" pārstāvis Mārtiņš Gulbis, fizikas eksperts, skolotājs un konkursa "eXperiments" konsultants Raitis Streičs, kā arī mentors Gatis Bažbauers.
 
Erudīcijas konkursa "eXperiments" Zemgales reģiona pusfinālam kvalificējās piecas no 31 reģistrētās komandas. Zemgales reģiona pusfināls bija pirmais no sešām klātienes atlases kārtām. Līdz aprīļa beigām tiks noskaidrota viena zinošākā komanda arī no Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas.
 
Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu organizē kopā ar mācību portālu par fiziku "FIZMIX", Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu, žurnālu zinātkāriem lasītājiem "Uzzini!", Latvijas populārāko ziņu portālu "Delfi", skolēnu un studentu karti "ISIC", graudu pārstrādes uzņēmumu "Dobeles dzirnavnieks", tūrisma aģentūru "Latvia Tours", izglītības uzņēmumu "Lielvārds", saldumu ražošanas uzņēmumu "Skrīveru saldumi", kinoteātri "Kino Citadele" un ātrās ēdināšanas restorānu tīklu "Hesburger".
 
Foto: DELFI

Atstājiet komentāru