2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kori aicina satikties martā

Kori aicina satikties martā

Mēs tiksimies martā, kad pūpoli zied... Atnāciet uz Krustpils Kultūras namu 29.martā plkst. 18.00, kur jauktais koris „Noskaņa” un viesos uzaicinātie kori no Pļaviņām, Amatas, Jelgavas un Cēsīm koncertā „Mēs tiksimies martā” uzburs šīs zināmas dziesmas pavasarīgās noskaņas.
Koristu atdevīgais un aizrautīgais dziedājums uzjundīs spilgtus pārdzīvojumus, kas uzlabos omu un ļaus pasauli ieraudzīt krāsaināku. Jēkabpiliešus priecēs vienīgais Zemgales reģiona vīru koris (viens no divdesmit četriem šobrīd Latvijā) - Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vīru koris „Ozols”, kurš savos vairāk nekā 70 pastāvēšanos gados dziedāšanā ievilinājis ap tūkstoti studentu un mācībspēku.
„Koris - tā ir unikāla atpūta, kuras laikā iespējams iemācīties „tusēt” pašu radītas dzīvās mūzikas pavadībā”, - koristu kopā būšanas vēlmi raksturo diriģents Guntis Galiņš, bet LLU Studentu kluba vadītājaAnita Prūse teic: „„Ozola” skanējums ir īpašs un liek skudriņām skriet pa visu ķermeni.”
Līdzīgas sajūtas koncertā raisīs arī Amatas pagasta vīru kora „Cēsis”dziedātāju sulīgās balsis. Kaimiņpilsētas Pļaviņu sieviešu kora „Loreleja” repertuārā ir gan klasikas, gan mūsdienu komponistu kora dziesmas, gan arī jautras sadzīvesun apdziedāšanās dziesmas. Atraisītā un profesionālā izpildījuma dēļ koris jauierindojies Latvijas labāko sieviešu koru skaitā.
Savukārt Cēsu Kultūras un Tūrisma centra jauktā kora „Wenden” piecdesmit dažāda vecuma dziedātāji uzskata, ka viņu dziesmas koncertā „uzmundrinās garu, sasildīs sirdi, pacilās dvēseli, balstīs bēdās un veldzēs skumjās”. Vendenieši dziedājuši ne tikai Latvijā, bet arī Briselē, Austrijā, Slovēnijā uz 139 metrus augstas klints Alpu kalnu tuvumā un 23 kilometrus garajās Postojnas alās, kur pēdējais akords vēl ilgi atbalsojas alu labirintos.
Tur savulaik Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra” jauktais kamerkoris „Tik un tā” darbojas 11.gadu un repertuārā iekļauj dziesmas, kas īpaši tuvas pašiem, tāpēc arī viegli atrod ceļu uz klausītāju sirdīm. Tā kā vairāki kora dalībnieki spēlē dažādus mūzikas instrumentus, kora dziesmas papildinātas ar akustisku pavadījumu.
No sirds uz sirdi koncertā dziedās arī pašmāju jauktais koris „Noskaņa”, kas priecējis klausītājus ne tikai dažādos Latvijas novados un pilsētās, bet koncertējis arī Prāgā, Parīzē, Berlīne, Vīnē un Zalcburgā. Nāciet, būsim šai vakarā kopā ar dziedātājiem, kas uzbur mums latvisko fenomenu - Ieeja uz koncertu 2 € (Ls 1,40). Biļetes Krustpils kultūras namā. JKP projektu koordinatore

Atstājiet komentāru