2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pie klavierēm Jēkabpilī - pasaules zvaigzne

Pie klavierēm Jēkabpilī - pasaules zvaigzne

Jēkabpilieši Latvijas Neatkarības dien;a saņēma skaistu dāvanu - romantiskās mūzikas koncertu ar pasaulē slavu guvušo pianistu Vestardu Šimku pie klavierēm un Jēkabpils simfonisko orķestri.
 
Vestarda Šimkusa sniegums, tāpat arī Jēkabpils orķestra meistarība tika uzņemta ar vētrainām ovācijām un koncerta noslēgumā pianistam nācās spēlēt arī piedevas. 
 
Vairāki Jēkabpils iedzīvotāji portālam Radio1.lv iteica savus viedokļus par koncertu.
 
"Tas bija neaizmirstams piedzīvojums, klausījos šo lielisko pianistu un jutos kā spārnos, šķita, ka šī mūzika ir nākusi tieši no debesīm," sacīja Daina.
 
"Kaut kas tāds Jēkabpilī vēl nebija pieredēts, labāku dāvanu Latvijas Neatkarības dienā nemaz nevar vēlēties. Vestards Šimkus ir lielisks! Es viņu jau biju dirdējusi agrāk, bet tas bija televīzijā. Pavisam cita lieta - redzēt "dzīvajā" uz skatuves, paldies viņam par to!" vērtē Biruta.
 
Aina: "Brīnišķīgi! Tūlīt pēc koncerta vēl labu brīdi nespēju atgriezties uz zemes, aizmirsās visas nepatikšanas, domāju, ka es vēl labu laiku būšu šīs lieliskās mūzikas un izpildītāju meistarības iespaidā."
 
Arī Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs uzsvēra, cik svarīgi ir tādi mākslinieki, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un cik ļoti jēkabpilieši var lepoties ar savu simfonisko orķestri, kurš šādu statusu ir pilnībā nopelnījis un pāraudis kamerorķestra līmeni. Ne mazums atzinīgu vārdu izpelnījās orķestra diriģents Mārtiņš Bergs. 
 
Savukārt Krustpils kultūras nama direktore Ruta Kalniņa atzina, ka pirmo reizi uz jaunā flīģeļa spēlē tāda mēroga mākslinieks un to novērtējis atzinīgi. 
 
Pēc tam pilsētas mēra rīkotajā pieņemšanā ikvienam bija iespēja parunāties ar pianistu un saņemt arī autogrāfus, bet uzrunās atzinības vārdi tika teikti ne tikai Vestardam Šimkum, bet arī viņa dzīvesbiedrei, māsai un vecākiem, kuri kopā ar viņu bija atbraukuši uz Jēkabpili. 
 
 
 
 
 
 

Atstājiet komentāru