2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī sadzīves atkritumus apsaimniekos SIA “Inovatīvā tīrpasaule” (FOTO)

Jēkabpilī sadzīves atkritumus apsaimniekos SIA “Inovatīvā tīrpasaule” (FOTO)

Jēkabpils pilsētas pašvaldība šonedēļ noslēgusi līgumu ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanas firmu SIA “Inovatīvā tīrpasaule”, kas uzvarējusi atklātā konkursā “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jēkabpils pilsētā”.


SIA “Inovatīvā tīrpasaule” ir Lietuvā bāzēts uzņēmums, kas nodarbojas ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un jau otro gadu darbojas arī Latvijas tirgū. Uzņēmumam ir noslēgti sadarbības līgumi ar vairākām Kurzemes pašvaldībām, Jēkabpils ir pirmā pašvaldība Zemgalē. Uzņēmuma plānos ir sadarboties arī ar latgales pašvaldībām un Jēkabpils šajā ziņā ir kā atspēriena laukums.


SIA “Inovatīvā tīrpasaule” priekšnieks Haukalis Janukas sarunā ar Radio1.lv atklāja, ka uzņēmumam ir lieli plāni sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jomā mūsu pilsētā.


“Pirmkārt, mēs pilsētā nomainšim visus sadzīves atkritumu konteinerus, jo tie, kas savākšanas laukumos izvietoti patlaban nekam neder, ir bezkrāsaini un garlaicīgi. Mūsu uzņēmuma dizaineri ir izgatavojuši dažāda parauga inovatīvus konteinerus (attēlos) no kuriem gan privātmāju īpašnieki, gan daudzdzīvokļu namu iemītnieki varēs izvēlēties sev tīkamākos,” saka uzņēmuma vadītājs.


Haukalis Janukas uzsvēra, ka tiks lemts arī par nelielām ikmēneša izmaksām iedzīvotājiem, kā neliels honorārs, lai kaut nedaudz tiem atlīdzinātu par ieguldīto darbu atkritumu savākšanā. Pēc viņa domām, ir netaisnīgi, ja cilvēks dara darbu – savāc atkritumus un par to nesaņem atalgojumu, tieši pretēji vēl pats piemaksā.


Šodien pēcpusdienā jaunā parauga sadzīves atkritumu konteinerus varēs aplūkot vecpilsētas laukumā, kur tie tiks izvietoti plašākai apskatei.

April! April! Portāls Radio1.lv sveic starptautiskajā joku dienā!

Atstājiet komentāru