2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 28. aprīlī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2023.gada 28. aprīlī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Aicina risināt darba spēka trūkuma problēmu ar imigrāciju; Jēkabpils novada kultūras pārvaldei jauna vadītāja; un Atsevišķos autoceļu posmos no šodienas palielina atļauto braukšanas ātrumu

Latvijā trūkst darbaspēka, un ir pēdējais brīdis politiskajās debatēs risināt šo problēmu. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda finanšu ministrs Arvils Ašeradens. Viņaprāt, Latvijai jāatver plašāk durvis darbaspēkam no citām valstīm un jākoncentrējas uz gudru jeb izglītotu imigrāciju. Pēc viņa teiktā, Latvijas sabiedrība noveco, un nodarbināto iedzīvotāju skaits valstī ar katru gadu samazinās par 2 līd 4 tūkstoši. Patlaban situāciju Latvijas darbaspēka tirgū nedaudz stabilizē Latvijā iebraukušie Ukrainas civiliedzīvotāji.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts bijušais "Food Union" vadītājs Eiropā Normunds Staņēvičs. Viņš ieguvis izglītību Konkordijas Starptautiskajā universitātē Tallinā, Igaunijā, un ieguvis bakalaura grādu starptautiskajā uzņēmējdarbības vadībā. Savulaik Staņēvičs bijis arī AS "Preses nams" padomes priekšsēdētājs, AS "Diena" valdes priekšsēdētājs un AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs. Pērnā gada februāra sākumā viņš atstājis piena produktu ražotāja un izplatītāja "Food Union" grupas vadītāja Eiropā amatu. Kopumā uz šo amatu pretendēja 21 kandidāts.

Saeima nodevusi izskatīšanai komisijās "Jaunās vienotības" frakcijas rosinātos grozījumus Krimināllikumā, lai noteiktu, ka par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumus, kā arī vajāšanas gadījumā maksimālais sods tiktu palielināts līdz brīvības atņemšanai uz laiku līdz trim gadiem. Jaunā Vienoitība  šos grozījumus virzījusi, reaģējot uz sievietes slepkavības gadījumu Jēkabpils novadā, kur vīrietis noslepkavoja savu bijušo dzīvesbiedri pēc ilgstošiem draudiem un vajāšanas.

NATO jaunie plāni Baltijas valstu aizsardzībai būs detalizētāki un konkrētāki nekā pašreizējie, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Viņš norāda, ka NATO jau ir plāni katra savu sabiedroto centimetra aizsardzībai. Stoltenbergs sagaida, ka NATO dalībvalstis jaunos aizsardzības plānus saskaņos līdz jūlijā Viļņā gaidāmajam alianses samitam. Kā pauda NATO ģenerālsekretārs, plāni ir slepeni, lai izvairītos no operatīvu detaļu atklāšanas, bet tie noteiks gan pašlaik austrumu flangā izvietoto spēku lomu, gan nepieciešamības gadījumā arī papildspēku ierašanos no Rietumiem. Jau ziņots, ka NATO samits Viļņā gaidāms 11.-12.jūlijā.

Krievu iebrucēji gatavojas kaujām Zaporižjas atomelektrostacijas apkārtnē, atzinuši Lielbritānijas izlūkdienestu eksperti. Satelītu uzņēmumi liecina, ka uz dažu reaktoru jumtiem, izmantojot smilšu maisus, ierīkotas aizsardzības pozīcijas, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikdienas ziņojumā par situāciju Ukrainas frontē. Šis darbības palielina draudus, ka kauju gaitā var tikt nodarīti bojājumi AES drošības sistēmai. Tomēr katastrofiski bojājumi pašiem reaktoriem ir mazticami vairumā scenāriju, kuros tiek pielietoti kājnieku ieroči, ēkas ir ļoti labi aizsargātas.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada domes sēdē par Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes direktori tika iecelta Valda Jermanova. Viņa pēc izglītības ir kordiriģente, kultūrvēsturniece un profesionālā maģistra grādu ieguvusi personālvadībā Rīgas starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Līdz 2022.gada rudenim  viņas darba pieredze ir saistīta ar kultūrizglītības iestāžu vadību, kā arī iepriekšējā darba pieredze saistīta ar lektora, pedagoga un koru diriģentes pienākumiem. Pēc iecelšanas amatā Valda Jermanova komentēja, ka viens no lielākajiem šī gada izaicinājumiem ir sagatavošanās process Vispārējiem Latviešu dziesmu un deju svētkiem. Darba attiecības Jēkabpils novada pašvaldības Kultūras pārvaldē Valda Jermanova uzsāks no 10.maija.

Tāpat arī Jēkabpils novada domes sēdē par Jēkabpils novada Antūžu pamatskolas direktori iecelta Zane Grandāne. Viņa ir ieguvusi profesionālo maģistra grādu izglītībā un vidējās izglītības angļu valodas skolotāja kvalifikāciju, kā arī profesionālo maģistra grādu starpkultūru attiecībās Daugavpils Universitātē. Līdz šim brīdim viņa ieņēmusi projektu koordinatores amatu Jēkabpils kultūras pārvaldē, bet iepriekšējā darba pieredze saistīta ar angļu valodas pasniedzējas un projektu vadītājas pienākumu veikšanu, kā arī savulaik sekmīgi vadījusi “Finanšu projektu aģentūras mācību centra” darbību. Darba attiecības Antūžu pamatskolā Zane  Grandāne uzsāks no 2. maija.

Un vēl

No šodienas, 28.aprīļa atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos sāks ieviest palielinātu atļauto braukšanas ātrumu, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi". Braukšanas ātrums līdz 110 kilometriem stundā atļauts uz diviem valsts galvenajiem autoceļiem: uz Jūrmalas šosejas jeb valsts galvenā autoceļa Rīga-Ventspils un Vidzemes šosejas. Savukārt ātrums līdz 100 kilometri stundā tiks atļauts uz trīs autoceļiem: Rīga-Igaunijas robeža, Rīga-Daugavpils un Tīnūži – Koknese. 

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Kādi ir valsts prezidenta amata pretendentu reitingi?  un Ceļotājiem atgādina par iespēju saņemt bezmaksas apdrošināšanas karti.

"Apvienotā saraksta" Valsts prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns popularitātē apsteidz esošo prezidentu Egilu Levitu, tomēr vēl vairāk aptaujāto priekšroku dotu citam prezidenta amata kandidātam, liecina LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" pasūtītā aptauja, kuru veicis tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Atbalstu Pīlēnam pauduši 33,8% aptaujas respondentu, Levitam, kura kandidatūru prezidenta amatam atbalsta "Jaunā Vienotība" un Nacionālā apvienība - 14,5% aptaujāto, bet 36% aptaujāto neatbalsta nedz Levitu, nedz Pīlēnu un augstajā amatā vēlētos redzēt kādu citu kandidātu. Vēl 15,7% aptaujāto nav bijis viedokļa šajā jautājumā.

Šonedēļ Jēkabpilī, veikalā „Beta”, iespējams, redzēts policijas meklētais slepkava Leons Rusiņš. Tādas runas klīst Jēkabpilī, un tās ir dzirdējusi arī noslepkavotās sievietes advokāte Anna Nore, apliecinot, ka jēkabpilieši ir satraukti, informē Neatkarīgā. Laikraksts raksta, kā stāsta zinātāji, šāda demonstratīva rīcība Rusiņam ir raksturīga, sak, jūs nevarat man neko izdarīt, noķert nevarat, sodīt nevarat, bet es varu darīt visu, ko vien vēlos. Neatkarīgā, sazvanot Jēkabpils policiju, mēģināja uzzināt, vai tur ir saņemts iesniegums par iespējamo Rusiņa ieraudzīšanu veikalā „Beta”, kas, starp citu, atrodas blakus Jēkabpils policijas iecirknim. Pēc ilgas tincināšanas noskaidrots, ka tāds iesniegums nav saņemts. Neatkarīgā atgādina, ka Rusiņš ir bīstams noziedznieks, tāpēc par viņa iespējamo atrašanās vietu jāziņo policijai, kaut arī, kā raksta Neatkarīgā, citēju: vilšanās sajūta par tās bezspēcību ir pārkāpusi visas robežas.
Jau ziņots, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Valsts drošības dienests rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret trīs organizācijas "DVS Urantija" līderiem par Krievijas uzsāktā kara Ukrainā attaisnošanu un slavināšanu, kā arī nacionālā un etniskā naida provocēšanu. Minētās darbības veiktas organizācijas rīkotajos publiskajos pasākumos un izplatītajos ideoloģiskajos materiālos. Valsts drošības dienests rosinājis izvirzīt apsūdzības minētās organizācijas vadībai un aktīvākajam dalībniekam.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs brīdinājis cilvēkus Ukrainā un ārvalstīs nelikt pārāk lielas cerības uz plānoto pavasara ofensīvu pret krievu iebrucējiem. Rezņikovs atgādināja, ka uzreiz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma pagājušā gada februārī visi cerēja tikai uz to, lai valsts kaut kādā veidā izdzīvotu. Bet kad Ukrainas bruņotie spēki guva panākumus, visi sāka ticēt uzvarai, norāda ministrs, piebilstot, ka lielas cerības uz panākumiem tāpēc ir normālas. Pilna apjoma karš Ukrainā turpinās jau ilgāk nekā 14 mēnešus. Lai gan Ukrainas armijai izdevies atspiest Krievijas karaspēku no daudzām pozīcijām, tas joprojām kontrolē gandrīz 20% no Ukrainas teritorijas, tai skaitā Krimu.

Britu karalis Čārlzs III Liverpūlē atklājis Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu. Viņš arī ticies ar savas valsts pārstāvi Mai Milleri. Pērnā gada konkursā uzvarēja Ukrainas grupa "Kalush Orchestra" ar savu dziesmu "Stefania", taču drošības apsvērumu dēļ tiesības rīkot pasākumu piešķīra otrās vietas ieguvējvalstij Lielbritānijai. Tā būs pirmā reize 25 gadu laikā, kad Apvienotā Karaliste rīko konkursu, tāpēc neizbrīna, ka pasākumam pievērsta liela uzmanība. Sarunā ar savas valsts pārstāvi Čārlzs solīja to atbalstīt, bet dziedātāja neslēpa saviļņojumu par iespēju pārstāvēt valsti un pabūt uzstāšanās vietā.

Kā ziņots, Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā". Mūziķi uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, un Latvija, protams, cer, ka puišus ieraudzīs arī finālā 13. maijā.

Turpinām ziņas

Dalība Dziesmu un deju svētkos Daugavas stadionā nereti ir daudzu dejotāju sapnis un pēdējās piecgades mērķis. Šogad dejotāji saskārušies ar aizliegumu uz mēģinājumiem Daugavas stadionā ņemt līdzi bērnus. Kā skaidro 27.to Vispārējo latviešu Dziesmu un 17.to Deju svētku Operatīvās vadības grupas vadītājs Artis Velšs, šādi noteikumi bijuši jau 2018. gada svētkos. Operatīvās vadības grupa, konsultējoties ar mediķiem, glābšanas dienestiem un citiem speciālistiem, rūpīgi apsverot visus "par" un "pret", nonākusi pie secinājuma drošības noteikumus nemainīt. Tie gan attiecas tikai uz pasākumiem Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā. Svētku organizatori gan ir padomājuši par to, lai pavisam mazu bērnu mammām ir iespēja pabarot zīdaiņus. Pie Daugavas stadiona un Mežaparka estrādes būs ierīkotas teltis, kur mazuļus paēdināt un pabūt uz brīdi kopā.

Rīgas zooloģiskajā dārzā tiek būvēta vēl nebijusi ligzdas platforma un ligzdas pamatne šeit mītošo melno stārķu pāra vajadzībām. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar melno stārķu pāra lieldraugu “Lidl” Latvija. Lai projektu padarītu unikālu un piešķirtu tam īpašu raksturu, ligzdas platformas koka pamatne tiek veidota senlatviešu Saules zīmes veidolā. Ligzdas platforma ir 1 x 1 metrus liela. Melno stārķu gadījumā viens no vairošanās pamatnosacījumiem ir iespēja olas dēt un izperēt ligzdā, kas atrodas koka vai īpašas platformas galotnē. Dabā melnie stārķi savas ligzdas veido vecu koku galotnēs apmēram 4 līdz 25 metru augstumā, tādēļ tiek būvēta īpaša platforma, kas pietuvināta dabiskiem ligzdošanas apstākļiem.

Pēc jaunākajiem datiem Latvijā kopumā ligzdo tikai 500 līdz 700 melno stārķu pāri. Šie putni ir īpaši jāaizsargā, jo intensīvas mežizstrādes rezultātā tiek iznīcināti veci koki, kas piemēroti melno stārķu ligzdošanai un melno stārķu skaits Latvijā pēdējo gadu laikā strauji samazinās.

Un vēl

Nacionālais veselības dienests atgādina, ka bērniem un pieaugušajiem ir iespēja saņemt bezmaksas Eiropas veselības apdrošināšanas karti EVAK, kas vajadzības gadījumā citā Eiropas Savienības  dalībvalstī, Islandē, Norvēģijā, Lihtenšteinā vai Šveicē nodrošinās medicīniskās palīdzības saņemšanu atbilstoši tādiem pašiem nosacījumiem un apjomam, kā tā tiek sniegta vietējiem iedzīvotājiem. Iedzīvotāji, kuriem jau ir EVAK, tiek aicināti pārliecināties par derīguma termiņu, kas ir norādīts uz apdrošināšanas kartes vai apskatāms e-veselības portālā sadaļā "Mans EVAK". Ja derīguma termiņš ir beidzies, EVAK atjaunošanu ieteicams ieplānot savlaicīgi, jo vasaras mēnešos apdrošināšanas noformēšanai klātienē var būt nepieciešams ilgāks laiks. Apdrošināšanas karte tiek izsniegta uz trīs gadiem, un tās saņemšanai nav vecuma ierobežojumu.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties: Iekšējās drošības birojs sācis pārbaudi saistībā ar Leonu Rusiņu;  No sestdienas stāsies spēkā izmaiņas Āfrikas cūku mēra riska zonās Latvijā; un Kad iestāsies meteoroloģiskā vasara?

Iekšējās drošības birojs, izvērtējot plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, kas norāda uz Valsts policijas amatpersonu iespējamu bezdarbību, pēc savas iniciatīvas ir sācis pārbaudi saistībā ar Leonu Rusiņu, kurš tagad tiek meklēts par bijušās dzīvesbiedres slepkavību. Plašāku informāciju par šo pārbaudi birojs patlaban nesniedz. Vienlaikus birojā uzsver, ka pēdējā pusgada laikā birojs ir vairākkārtīgi vērsis Valsts policijas uzmanību uz identificētajiem riskiem saistībā ar nošķiršanas funkcijas realizēšanu, lai tādējādi novērstu iespējamos pretlikumīgas rīcības riskus. Jau ziņots, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Labklājības ministre Evika Siliņa informē, ka ir pieprasīti līdzekļi par kuriem tiks atvērti 15 anonīmi krīzes dzīvokļi, kuros paslēpties upuriem. Viņa atzīst, ka žēl, ka veidojas situācija, ka jāslēpjas upurim, nevis tiek izolēts varmāka, bet dažos gadījumos, kā Jēkabpilī, tas, iespējams, būtu palīdzējis, ja būtu bijusi iespēja patverties daudz ātrāk. Evika Siliņa norāda, ka situācija, kas izraisīja sievietes brutālu nogalināšanu, ir drausmīga, ja notiek vajāšana un nav iespēja patverties no varmākas un valsts institūcijas nav bijušas spējīgas attiecīgi reaģēt. Viņa cer, ka veidojot kopīgu izpratni par to, ka varmāka ir jāizolē, pašreizējā situācija mainīsies. 

Valsts policija sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru trešdien veikusi procesuālās darbības vairākās vietās Zemgales reģionā, kopumā aizturot astoņas personas un veicot vairākas kratīšanas kriminālprocesā, kas sākts aizdomās par mēģinājumu izkrāpt Eiropas Savienības fondu līdzekļus lauku attīstībai 2,5 miljonu eiro apmērā. Kriminālprocesā ir aizdomas par vairākām fiktīvām iepirkumu procedūrām, un līdz šim izmeklēšanā iegūtā informācija norāda uz iespējamu iepriekšēju vienošanos starp vairākiem pasūtītājiem un būvuzņēmēju par jaunas infrastruktūras izbūvi par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Visām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētā statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana un policija patlaban plašākus komentārus nesniedz.

Visā Ukrainā naktī bija izsludināta gaisa trauksme, un Kijivā, kā arī citās pilsētās bija dzirdami sprādzieni. Kopumā Ukrainas zenītartilērija naktī uz piektdienu notriekusi 21 no 23 krievu izšautajām spārnotajām raķetēm. No tām 11 spārnotās raķetes notriektas Kijivas gaisa telpā. Iznīcināti arī divi pretinieka lidroboti. Spārnotās raķetes izšautas no stratēģiskajiem bumbvedējiem Kaspijas jūras rajonā. Kijivas kara administrācijas priekšnieks Srhijs Popko ziņo, ka notriekto raķešu atlūzas pārrāvušas vietējo elektroapgādes līniju galvaspilsētas Obolonskas rajonā. Taču ziņu par cietušajiem un postījumiem dzīvojamajām mājām nav.

Vācijas vides aizstāvju organizācija “Pēdējā paaudze” šodien atkal apgrūtinājusi satiksmi Berlīnē, vairākās vietās nobloķējot ielas. Galvaspilsētā šodien patrulē līdz 500 policistu, lai novērstu ielu nobloķēšanu vai ātri to pārtrauktu. Policijas preses pārstāve tviterī norāda, ka situācija ir dinamiska un Berlīnē bijušas jau vairāk nekā desmit ielu blokādes. Organizācija “Pēdējā paaudze” vēlas panākt aktīvāku rīcību cīņā ar klimata pārmaiņām un pieprasa izveidot sociālo padomi, lai izstrādātu pasākumus fosilā kurināmā, piemēram, naftas, ogļu un gāzes, izmantošanas pārtraukšanai Vācijā līdz 2030.gadam.

Turpinām ziņas

No sestdienas, 29.aprīļa, stāsies spēkā izmaiņas Āfrikas cūku mēra riska zonās Latvijā, kas paredz mēra otro riska zonu papildināt ar Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastu un Grobiņas pilsētu, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publiskotā informācija. Vienlaikus Ropažu novada Stopiņu pagasta daļā noteikta pirmā riska zona.
Tā noteikta arī Dienvidkurzemes novada Otaņķu pagastā un daļā Nīcas pagasta.Otrā riska zona noteikta 33 novados, tajā skaitā arī Jēkabpils, Aizkraukles, Madonas, Preiļu un Līvānu. Jau ziņots, ka Āfrikas cūku mēris mežacūku populācijā šogad Latvijā konstatēts kopumā 188 mežacūkām 22 novadu 60 pagastos.

Maijā upes nēģu nārsta laikā Dabas aizsardzības pārvaldes  valsts vides inspektori pastiprināti uzraudzīs aizsargājamo zivju nārstam piemērotās upes, lai rūpētos par drošu nārstu. Turklāt nēģu skaitu samazina ne vien to nozveja nārsta laikā, bet arī bradāšana pa straujtecēm. Pārvaldē atgādināja, ka nēģu zvejas lieguma laikā sods par katru nelikumīgi iegūto nēģi ir 40 eiro. Tāpat pret pārkāpējiem var tikt uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – viens par Sugu un biotopu aizsardzības likuma pārkāpumu, bet otrs par Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu pārkāpumu, ja konstatēta aizliegta nēģu ieguve bez atļaujas, apzināta aizsargājamas sugas īpatņu traucēšana vairošanās laikā un dzīvotnes postīšana. Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nēģu nārstošanas vietas Latvijā.

Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī aicina ikvienu iedzīvotāju izgatavot kukaiņu viesnīcas apputeksnētājām vientuļajām bitēm un racējlapsenēm. Rīt botāniskajā dārzā notiks īpaša kukaiņu viesnīcas izgatavošanas apmācība. Kukaiņu viesnīca tiks veidota no saurbtiem bluķīšiem un niedru kūlīšiem. Vientuļās bites un racējlapsenes nav agresīvas, tāpēc šādas kukaiņu viesnīcas droši var izvietot dienvidu pusē savā dārzā kādā kokā vai pie šķūnīša.

Un vēl

Nākamnedēļ Latvijā no jauna ieplūdīs auksts gaiss un brīžiem gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi. Sestdien spīdēs saule, vakarā valsts rietumu un centrālajā daļā vietām īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra saullēktā daudzviet noslīdēs līdz -1..-3 grādiem, pēcpusdienā tā paaugstināsies līdz +10..+15 grādiem. Naktī uz svētdienu lietus mākoņi virzīsies uz austrumu novadiem, diena gaidāma lielākoties saulaina, Latgalē vēl līs, un pūtīs dzestrs rietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zem +2..+7 grādiem; maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +7 grādiem vietām piekrastē līdz +14 grādiem Sēlijā.

Pirmdien, maija pirmajā dienā, sauli brīžiem aizsegs mākoņi, kas dažviet Vidzemē un Latgalē atnesīs īslaicīgu lietu. Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1..-3 grādiem un pēcpusdienā sasniegs +11..+15 grādus; piekrastē gaidāma nedaudz siltāka nakts un vēsāka diena. Atbilstoši pašreizējām prognozēm otrdien, pūšot dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat +18 grādiem, bet no trešdienas kļūs vēsāks. Brīžiem gaidāmi nokrišņi, iespējama arī krusa un sniegs, un aukstākajās naktīs gaisa temperatūra lielā valsts daļā noslīdēs zem nulles.

Jaunākās sinoptiķu prognozes liecina, ka maija otrajā nedēļā laiks kļūs siltāks. Nav izslēgta iespēja, ka maija vidū vietām jau iestāsies meteoroloģiskā vasara - diennakts vidējā gaisa temperatūra var sasniegt +15 un vairāk grādus.

Atstājiet komentāru