2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2022.gada 12.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Infektologs nosauc divus galvenos riskus, saistībā omikrona izplatīšanos; Pašvaldībām jārisina situācija ar strauji pieaugošajām siltuma izmaksām; un Piektdien pie “lūšiem” viesosies “RSU/VEF Rīga” komanda.

Saistībā ar Covid-19 omikrona paveida izplatīšanos pastāv divi riski, Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Viņa skatījumā, pirmais risks ir saistīts ar to, ka nevakcinētiem senioriem ir augsts risks nokļūt stacionāros un izraisīt to pārslodzi. Otrkārt, vadoties pēc citu Eiropas valstu pieredzes, vēl būtiskāks risks ir tajā, ka, cilvēkiem strauji saslimstot, varbūt pat ne ar sevišķi nozīmīgiem simptomiem, tiks piešķirta darba nespējas lapa. Tas nozīmē, ka citiem darbiniekiem būs lielāka slodze un atsevišķās nozarēs varētu būt "izraisīta dzīves paralīze".

Tikmēr infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar informāciju par kādu eksperimentālu pētījumu saistībā ar to, kā gaisa mitrināšana ietekmē Covid-19 izplatību. Kā raksta Dumpis, ne tikai gaisa ventilācija un filtrācija varētu ievērojami samazināt inficēšanās risku ar SARS Cov2, bet arī gaisa mitrināšana. Tikmēr komentāros Twitter lietotāji spriež, cik reāli pētījumā aprakstīto var pielietot Latvijā, jo mūsu klimatiskajos apstākļos lielāko daļa gada pastiprināta vēdināšana nozīmē tikai to, ka gaiss kļūst sausāks.

Pāreju no auduma masku nēsāšanas publiskās vietās uz medicīnisko masku un respiratoru izmantošanu varētu īstenot pēc divām nedēļām, izriet no ministru pārrunātā vakar notikušajā valdības sēdē. Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs skaidroja, ka, tā kā valstij ir noslēgti līgumi par medicīnisko masku iegādi, tās maznodrošinātajām personām būtu iespējams sarūpēt divu nedēļu laikā. Tieši tādēļ izvēlēts konkrētais spēkā stāšanās termiņš. Vienlaikus valsts mērogā pašlaik nav noticis neviens liela mēroga iepirkums FFP2 respiratoru iegādei un tāda veida iepirkums varētu aizņemt apmēram pusotru mēnesi.

Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam izvirzītas jaunas apsūdzības par to, ka viņš un viņa darbinieki pārkāpuši pandēmijas mājsēdes noteikumus, 2020.gadā, kad britiem ar likumu bija aizliegts socializēties ārpus mājām, sarīkojot dārza svētkus. Raidsabiedrība ITV publiskojusi nopludinātu e-pastu ar ielūgumu uz "sociāli distancētu dzērienu baudīšanu" 2020.gada maijā premjera Dauningstrītas birojā un rezidences dārzā. Opozīcijas politiķi jau aicinājuši policiju veikt šīs lietas izmeklēšanu.

Turpinām ziņas

Tām pašvaldībām, kuras savulaik noslēgušus neizdevīgus siltumapgādes līgumus, ir jārisina situācija ar strauji pieaugošajiem siltuma rēķiniem, uzskata valdības vadītājs Krišjānis kariņš no Jaunās Vienotības. Otrdien, preses konferencē atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai valsts izstrādātie atbalsta pasākumi iedzīvotājiem energoresursu izmaksu ietekmes mazināšanai ir pietiekami, Kariņš norādīja, ka valstī ieviesti seši atbalsta pasākumi, kas tieši paredzēti mazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem. Tajā pašā laikā premjers norādīja uz atsevišķām pašvaldībām, kurām nav veicies ar savulaik noslēgtiem līgumiem par siltumapgādi un tām jārod risinājums iedzīvotāju atbalstam. 

Transporta un sakaru institūta studentu komanda izcīnījusi otro vietu "RobotHack 2021" hakatonā. 48 stundās jaunieši izgudroja peldošu robotu, kas varētu palīdzēt attīrīt pilsētas kanālus un ostu akvatorijas no atkritumiem. Komanda izstrādāja robota tehnisko modeli, kā arī biznesa plānu izgudrojuma īstenošanai un pārdošanai. Patlaban pasaules tirgū ir vērojama pusvadītāju krīze, kas ir iesaldējusi plānus. Tomēr studenti nezaudē cerību, un tikmēr augstu novērtē hakatona gaitā iegūto pieredzi. Arī pasākuma žūrijas loceklis rezumēja, ka "RobotHack 2021" hakatona rezultāti vēlreiz apliecina, ka 48 stundu laikā ir iespējams radīt risinājumu prototipus ar augstu biznesa potenciālu.

Un vēl

Piektdien, 14. janvārī, plkst. 19.00 Jēkabpils sporta hallē, turpinot “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas pamatturnīru, BK “Jēkabpils” savā laukumā uzņems “RSU/VEF Rīga” basketbola komandu. Spēli varēs vērot gan klātienē, gan tiešraidē Latvijas Basketbola savienības Youtube kontā. Abas komandas šosezon tiksies pirmoreiz, un abām līdz šim Nacionālās līgas turnīra tabulā ir vienāda bilance – piecas uzvaras un divi zaudējumi. Uz spēlēm Jēkabpils sporta hallē tiek aicināti līdzjutēji tā dēvētajā zaļajā režīmā.
 
Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Šogad studējošie saņems par 40% lielākas stipendijas; Dzelzceļa projektā "Rail Baltica" Rīgas starptautiskajā autoostā uz visiem laikiem tiek mainīta vēsturiskā aina; un Kādu laiku sinoptiķi prognozē nedēļas nogalē?

Minimālās mēneša stipendijas apmērs studējošajiem no šī gada janvāra būs 140 eiro mēnesī. Pašlaik stipendiju apmērs studējošajiem bakalaura studiju programmas, profesionālās augstākās izglītības programmas, maģistra studiju programmas studentam un rezidentam medicīnā ir 99,60 eiro mēnesī. Finansējumu stipendiju palielināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas iekļāva prioritāro pasākumu sarakstā, un, pieņemot likumu par 2022.gada un vidējā termiņa budžetā paredzēto, šim mērķim tika papildus piešķirti 2,4 milj. eiro. Kamēr pilnībā nav ieviests jaunais doktorantūras modelis, tiek palielināts arī valsts finansētās stipendijas apmērs doktorantūrā studējošajiem – no 113 eiro līdz 140 eiro mēnesī.

Pašreiz vēl tikai notiek diskusijas, kā novērst izveidojušos pretrunu starp laikus saņemtas balstvakcīnas nepieciešamību dažādu pakalpojumu saņemšanai un tirdzniecības vietu apmeklēšanai, tai pašā laikā to kā obligātu neprasot šādās vietās strādājošajiem darba pienākumu veikšanai.  

Jau ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, nosakot Covid-19 sertifikātu derīguma termiņu pieaugušajiem iedzīvotājiem. Covid-19 vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņš Latvijā stāsies spēkā 15.februārī un attieksies tikai uz pakalpojumu saņemšanu un pasākumu apmeklēšanu epidemioloģiski drošā vidē,kur nepieciešams uzrādīt vakcinācijas sertifikātu. Vienlaikus darba pienākumu veikšanai joprojām saglabājas prasība pēc pabeigtas primārās vakcinācijas, bet balstvakcinācija tiek stingri rekomendēta, tomēr nav obligāta.

Pagājušā gada novembris kļuvis par līdz šim traģiskāko Covid-19 pandēmijas mēnesi Latvijā, jo mēneša laikā miruši gandrīz 1000 ar kovidu sasirgušie. Vīrusa izraisītā slimība kļuvusi par otro biežāko nāves cēloni un par iemeslu gandrīz trešdaļai no novembrī fiksēto nāves gadījumu skaita. Kopumā dažādu iemeslu dēļ novembrī dzīvību zaudējuši 3 tūkstoši 385 Latvijas iedzīvotāji. 

Japānā cilvēki izveidojuši lāsteku un ledus stabu kompozīciju, kas kļuvusi par pievilcīgu apskates objektu tūristiem. Laikā, kad temperatūra pazeminās un atkal paaugstinās, bieži var novērot lāstekas. Kamēr pilsētās tās rada draudus iedzīvotāju drošībai, nomaļākos apvidos tās var arī izdaiļot apkārtni. Piemēram, Japānā, kamēr gaisa temperatūra ir zem nulles, vietējie iedzīvotāji nolēmuši aplaistīt kāda kalna nogāzi ar ūdeni, tādējādi izveidojot varenu, lustrai līdzīgu objektu, kas ir 30 metru augsts un 200 metru plats. Uz pilsētiņu, kas atrodas uz ziemeļiem no Tokijas, tagad ieradušies desmitiem cilvēku no citiem Japānas reģioniem, lai apskatītu īpašo ainavu. 

Turpinām ziņas

Dzelzceļa projektā "Rail Baltica" Rīgas starptautiskajā autoostā pie dzelzceļa uzbēruma tuvāko nedēļu laikā sāksies būvdarbi. Plānots norakt uzbērumu un tā vietā uzbūvēt divas dzelzceļa estakādes – viena "RailBaltica" vilcieniem, otra – pārējiem pasažieru vilcieniem. Darbi plānoti vairāku gadu garumā, bet izmaiņas autoostas darbībā noteiktas jau no šīs nedēļas. Iekāpšana autobusos notiek kanāla pusē, savukārt izkāpšana no autobusiem jau drīz notiks ārpus autoostas teritorijas. 

Vairāk nekā pusgadsimtu Rīgas autoostā pasažieru iekāpšana autobusos organizēta līdzās dzelzceļa uzbērumam, kur aizvien slejas pasažieriem tik ierastās nojumes. Taču jau drīz šis skats būs vēsture, jo tuvāko pāris nedēļu laikā nojumes noņems, lai sāktu dzelzceļa uzbēruma norakšanu nolūkā būvēt "Rail Baltica" dzelzceļa estakādi. To paredzēts īstenot līdz 2023. gada beigām. Tad vēl divus gadus turpināsies uzbēruma norakšana un "Latvijas dzelzceļa" sliežu ceļa izveide uz otras estakādes.

Apstiprinot grozījumus ēku būvnoteikumos, valdība vienkāršojusi ēku vai to daļu atjaunošanas un pārbūvju saskaņošanu, veicinot ātrāku un efektīvāku būvniecības procesu, kā arī mazinot administratīvo slogu un izmaksas. Ekonomikas ministrijā informē, ka līdz ar grozījumiem turpmāk ēku būvniecības procesu varēs ierosināt ar paskaidrojuma rakstu vai būvniecības iesniegumu, atsakoties no apliecinājuma kartes un samazinot būvniecības ieceres ierosināšanas iesniegumus. Turpmāk ar paskaidrojuma rakstu varēs ierosināt arī otrās un trešās grupas ēkas atjaunošanu.

Un vēl

Nedēļas otrajā pusē Latvijā valdīs atkusnis, piektdien tam pievienosies spēcīgs vējš, kas var nest nelielus postījumus, liecina jaunākās prognozes. Ceturtdien un piektdien gaisa temperatūra būs 1...7 grādu robežās. Nākamajā naktī sals vēl saglabāsies valsts austrumu daļā, kur iespējama arī atkala, līdz ar to ceļi apledos. 

Piektdien ievērojami pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 22–25 metrus sekundē, bet daudzviet iekšzemē 15–20 metrus sekundē. Šāds vējš var nest nelielus postījumus, nolaužot atsevišķus kokus, to zarus un bojājot vieglas konstrukcijas būves. Brīvdienās vējš norims, brīžiem temperatūra noslīdēs zem nulles, tādēļ daudzviet atkal veidosies apledojums, gaidāmi arī nokrišņi – lietus un slapjš sniegs.

Jaunās nedēļas sākumā mūsu reģionu sasniegs spēcīgs ciklons, tādēļ pirmdien un otrdien atkal gaidāms spēcīgs vējš, kas brīžiem piekrastē brāzmās var pārsniegt 25 metrus sekundē.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Levits pieļauj, ka varētu tikt noteikta obligātā vakcinācija atsevišķās vecuma grupās; Kas šogad izvēlēta par gada sēni? Un Kādi barikāžu atceres pasākumi notiks Jēkabpilī?

Ja pietiekami ātri netiks sasniegta vakcinācijas aptvere, Latvijā varētu tikt ieviesta obligāta vakcinācija noteiktās vecuma grupās, pēc tikšanās ar premjerministru Krišjāni Kariņu uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, ziņo Neatkarīgā. Pēc viņa teiktā, atsevišķās valstīs jau vakcinācija ir noteikta kā obligāta.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš no Jaunās Vienotības vakar pēc valdības sēdes sacīja, ja politiskā līmenī nevarēs vienoties par sankcijām, kas draudētu cilvēkiem, kas izvēlēsies neveikt vakcināciju pret Covid-19, nebūs jēgas noteikt prasību par tās obligātu veikšanu vecuma grupā virs 60 gadiem.

Arī pensionāru federācija uz iespējamu obligāto senioru vakcināciju, skatās skeptiski. Ņemot vērā, ka ir arī seniori, kuri pašu spēkiem nevar nokļūt līdz vakcinācijas punktam un kuriem tādēļ ir nepieciešama vakcinācija mājās, pastāv neziņa par to, vai iecere noteikt vakcināciju pret Covid-19 kā pienākumu personām no 60 gadiem ir pārdomāta. Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aija Barča norāda, ka galvenie apsvērumi saistās ar vakcinācijas kapacitāti, proti, vai, ieviešot šādas izmaiņas, visām personām šajā vecuma grupā būtu iespējas laikus saņemt vakcīnu. 

Latvijas universitātes Cietvielu fizikas institūtā izstrādāts inovatīvs un ļoti ātrdarbīgs termoelektrisks starojuma sensors. Ar tā palīdzību iespējams mērīt infrasarkanā starojuma intensitāti. Ar jaunā sensora palīdzību būs iespējams ražot precīzākas iekārtas lāzerķirurģijai, metināšanai un lāzergravēšanai.

Latvijā pagājušajā gadā pārdotas 16 tūkstoši 873 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 7,9% vairāk nekā 2020. gadā, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija. Populārākās pērn bija "Toyota" markas vieglās automašīnas - pārdoti 2 tūkstoši 804 spēkrati, kas ir 16,6% no visām pārdotajām jaunajām vieglajām automašīnām, un par 17,8% vairāk nekā gadu iepriekš.

Prokuratūra cēlusi apsūdzību kriminālprocesā par lielgabala nolaupīšanu no padomju memoriāla Jēkabpilī. Vienai personai apsūdzība celta pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, koku bojāšanu parkā un par kapa apgānīšanu, nolaupot uz tā novietoto pieminekli, informē prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Prokuratūrā apliecināja, ka lielgabalu nav izdevies atrast. Attiecībā uz lielgabalu neviens nav pieteicies par cietušo, savukārt attiecībā uz kokiem cietušā statusā ir Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Krimināllikums par koku bojāšanu parkā paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu. Savukārt par kapa apgānīšanu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.
Jau ziņots, ka policija pērn decembrī pabeidza izmeklēšanu un lūdza sākt kriminālvajāšanu par lielgabala patvaļīgu demontēšanu no piemiņas vietas Jēkabpilī Krustpils parkā. 

Turpinām ziņas

Latvijas Mikologu biedrība par 2022. gada sēni izvēlējusies brūnzobes - rūsgano brūnzobi un Peka brūnzobi. Abas ir ļoti līdzīgas, un svarīgākā bez mikroskopēšanas pamanāmā atšķirība ir to garša: Peka brūnzobe ir rūgta, bet rūsganā – nav. Abas sugas pieder pie bankeru dzimtas, tās nav ēdamas gan nepatīkamās garšas, gan sīkstās konsistences dēļ, bet nav arī indīgas. Latvijā aug vairākas brūnzobju sugas. Visbiežāk tās sastopamas priežu mežos.

Jaunākā informācija liecina, ka ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils nedaudz samazinājies un sasniedz 5,05 m atzīmi, pie Zeļķu tilta 4,02. Jau ziņots, ka monitorings Daugavas upē notiek 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā. Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus ziņot par ūdens līmeņiem un ledus kustību upēs Vides aizsardzības speciālistam Vitoldam Drozdam uz tālruņa numuru 20288065. Savukārt par evakuācijas vai glābšanas darbiem aicina zvanīt glābšanas dienesta Jēkabpils daļas  komandierim  Dzintaram Cvilikovskim uz tālruņa numuru 29176506; kā arī uz VUGD operatīvo tālruni - 112. 

Un vēl

Nākamnedēļ, 20. janvārī pulksten sešos vakarā Jēkabpilī, Mežrūpnieku ielā 2, Lielajā zālē, norisināsies 1991. gada barikāžu atceres pasākums “Stāsti un dziesmas pie ugunskura”. Kopā ar Jēkabpils Tautas nama sieviešu kora “Unda” dziedātājām, diriģenti Sandru Bondari un koncertmeistari Antru Korņejevu pie atmiņu ugunskura izdziedās barikāžu laika dziesmas un ieklausīsisies barikāžu laika stāstos, ar kuriem varēs dalīties ikviens pasākuma apmeklētājs. Ieeja bez maksas, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. 

13. un 20. janvārī pie pieminekļa “Kritušiem par Tēviju”, pieminot 1991. gada barikāžu notikumus, visas dienas garumā plīvos Latvijas karogi, tiks nolikti ziedi un iemirdzēsies svecīšu liesmiņas.

Savukārt Jēkabpils Vēstures muzejs kā ikkatru gadu šajā laikā piedāvā lekciju "Barikāžu laiks". Lekcijas notiek attālināti Zoom platformā. Lekcija jāpiesaka pa tālruni 27008136.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Ādamsonam prokuratūra liegusi pildīt 13.Saeimas deputāta pienākumus; Jēkabpils novada ciemos notiks barikāžu atceres pasākumi; un Šovakar Dzintaru koncertzālē atzīmēs Raimonda Paula 86. jubileju.

Spiegošanā apsūdzētajam saeimas deputātam Jānim Ādamsonam prokuratūra liegusi pildīt 13.Saeimas deputāta pienākumus. 5. janvārī tika iemaksāta 30 tūkstoši eiro drošības nauda un Ādamsons no apcietinājuma tika atbrīvots. Tagad prokurors ir noteicis papildu drošības līdzekļus, kas saistīti ar apsūdzētā pienākumu dzīves vietas maiņas paziņošanā, aizliegumu tuvoties noteiktai personai, noteiktas nodarbošanās aizliegumu un bez atļaujas neatstāt Latvijas teritoriju. Ādamsonam aizliegts arī ieņemt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas locekļa amatu.

Aizvadītajā diennaktī veikti 14 tūkstoši 53 Covid-19 testi, reģistrēti 2 tūkstoši 439 jauni saslimšanas gadījumi, bet 22 inficētie miruši. No visiem konstatētajiem inficēšanās gadījumiem 943 personas bija nevakcinētas pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu nepabeigušas, savukārt tūkstoš 496 inficētie bija vakcinēti. No mirušajiem 15 bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet septiņi vakcinēti. Pagājušajā diennaktī pozitīvo testu īpatsvars pret testētajiem ir 17,4%, savukārt 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstoši iedzīvotāju ir pieaudzis līdz 1010,1.

Kaņepēs atrodamām vielām ir potenciāls pasargāt cilvēkus no inficēšanās ar Covid-19, liecina laboratorijas pētījums, kas publicēts žurnālā "Journal of Nature Products". Kaņepēs atrodamajai kanabigerolskābei un kanabidiola skābei ir potenciāls cīnīties ar koronavīrusu, secinājuši Oregonas štata universitates zinātnieki. Pētījumā šīs vielas sasaistījās ar koronavīrusa pīķa proteīniem un nobloķē soli, ko patogēns izmanto cilvēku inficēšanai. Zinātnieki laboratorijā pārbaudīja šo vielu ietekmi uz koronavīrusa alfa un beta paveidiem. Pētījumā cilvēki nebija iesaistīti. 

Turpinām ziņas

Nākamnedēļ barikāžu atceres pasākumi norisināsies arī Jēkabpils novada ciemos.  20. janvārī Sēlpilī paredzēta "Ugunskuru sasaukšanās Sēlpils pagastā". Kā pasākuma dalībnieki tiks uzrunāti konkrēti pagasta cilvēki un aicināti veidot ugunskurus savās dzīves vietās, tādējādi aptverot visu pagasta teritoriju.  Kā apliecinājums tiks iesūtīti fotoattēli.  Galvenais ugunskurs atradīsies apdzīvotā vietā Sēlija. Tas tiks iedegts kopā ar sieviešu vokālo ansambli "Tik un tā" plkst. 18.00.

Arī Saukā 20. janvārī plkst. 16.00 iedegsies atmiņu ugunskuri  un sveču liesmiņas  varoņu piemiņai Saukas ciematiņā.  Atceres brīdi organizē Saukas bibliotekāre Velta Lāce un vietējā iedzīvotāju kopiena.

Tāpat arī 20. janvārī Lones ciematiņā, centrā pie estrādes, ceļa maliņā iedegsies ugunskurs un arī piemiņas liesmiņas, vēstījot atmiņas par šo laiku garām braucējam un tiem, kuri piedalījās!

Viesītē, 20. janvārī no 15.00 līdz 18.00 pie Kultūras centra “Sēlija” iedegsies atceres ugunskurs ”Pieminēsim Barikāžu laiku”. Ieklausoties tā laika dziesmās un stāstījumos, būs iespēja kavēties atmiņās par 1991. gada janvāra notikumiem.

Barikāžu laika ugunskurs pie Biržu tautas nama 20. janvārī degs no pulksten trijiem dienā līdz sešiem vakarā. Apmeklētāji aicināti atnākt, atnest un pievienot savu malkas pagali  atceres ugunskurā.  Varēs dalīties atmiņās, sildīties pie atmiņu ugunskura, cienāties ar zāļu tēju. 

Atceres pasākumi 20. janvārī norisināsies arī bijušā Jēkabpils novada teritorijā. Pulksten četros pēcpusdienā atceres pasākumos iedzīvotāji aicināti piedalīties Ābeļu pagastā pie Tautas nama, Dignājas pagastā Vandānos, Dunavas pagastā pie Tautas nama, Leimaņu pagastā Tautas nama estrādes, Kalna pagastā Aleksandra Grīna parkā, Zasas pagastā pie Tautas nama, savukārt pulksten vienos dienā Rubenes pagastā Saules skvērāIedzīvotāji aicināti nākt līdzi ņemot savas malkas pagalītes, lai godinātu tos ļaudis, kuri 1991. gada notikumos nosargāja mūsu Latvijas neatkarību.

Un vēl

Šodien, viens no ražīgākajiem un slavenākajiem latviešu popuklārās mūzikas komponistiem, mūzikas kolektīvu dibinātājs un vadītājs, vairāku sasaukumu Saeimas deputāts, maestro Raimonds Pauls svin 86 gadu jubileju. Svinības norisināsies ar pārsteigumiem pilnu koncertu "Dzintaru koncertzālē". Šovakar koncertā uz skatuves kāps mūziķi, ar kuriem Paulam izveidojušās muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. 

Šodien daudzi Latvijā ievērojami cilvēki un sadarbības partneri maestro Raimondam Paulam ir veltījuši sirsnīgus apsveikuma vārdus. To vidū arī Latvijas Radio direktore Gunda Vaivode, sveicot izcilo mūziķi dzimšanas dienā atzīmēja, ka tāda persona, kā Pauls, dzimst reizi gadsimtā vai pat retāk. Viņa zelta ādere ir melodiķa talants, un to apliecina arī daudzu komponistu viņa mūzikas aranžējumi. Turklāt tādas darba spējas kā šai personībai var sastapt jo īpaši reti.

Atstājiet komentāru